Taksim'de 19 Mayıs provokasyonu şüphesi: Söyledikleri şok etti

Taksim'de 19 Mayıs provokasyonu şüphesi: Söyledikleri şok etti
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı tüm yurtta coşku içinde kutlanırken İstanbul Taksim Meydanı'nda ilginç bir olay yaşandı. Cumhuriyet Anıtı'na çıkan bir adam, sağa sola savurduğu sözlerle şok etti. 28 Mayıs'ta yapılacak seçim öncesi bir provokasyon şüphesi sanılan olayın aslı bambaşka çıktı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'nin işaret fişeğini yaktığı günün 104. yıl dönümü Türkiye'de coşkuyla kutlandı.

Yurt genelinde kutlamalar sırasında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmazken İstanbul Taksim'de ilginç bir olay yaşandı. 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde güvenlik güçlerinin huzursuzluk ve asayiş zaafına karşı adeta teyakkuz halinde bulunduğu bir süreçte Taksim'de bulunan Cumhuriyet Anıtı'na çıkan bir kişi korku dolu anlar yaşattı.

TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NA PROVOKASYON SANILDI AMA...

İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica'nın yaptığı ve 1928 yılında açılan Cumhuriyet Anıtı'na çıkan kişi sağa sola küfürler savurdu.

Elinde Türk bayrağı olan kişinin alkolün etkisinde bulunduğu öğrenildi. Sivil polislerin harekete geçerek müdahale etmeye çalıştığı kişi iknaya yanaşmayarak zaman zaman ağlayarak Atatürk heykeline sarıldı.

Sivil polislerin sonunda anıttan indirmeyi başardığı kişi gözaltına alındı. Kişinin emniyette sorguya alındığı öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar