Taksicilerin gözü doymadı: Yeni zam için başvuru yapacaklar!

Taksicilerin gözü doymadı: Yeni zam için başvuru yapacaklar!
İBB UKOME'den çıkan zam oranından memnun olmayan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, maliyetlerin çok arttığını gerekçe göstererek bir zam daha talep edeceklerini açıkladı.

TAKSİCİLERİN GÖZÜ DOYMADI: TEKRAR ZAM İSTEYECEĞİZ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi''nden (UKOME) çıkan ulaşım zammı taksicileri memnun etmedi.

Kısa mesafe yolcu kabul etmemeleri ve yolcu seçtikleri gerekçesiyle sıkça gündeme gelen taksiciler adına konuşan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, ''''En az yüzde 50 oranında zam teklifinde bulunduk. Maalesef komisyonun kararıyla bu oranda yapılmadı. Giderlerimize, araç fiyatları, işçilik, yedek parça, yakıt fiyatları gibi, yaklaşık yüzde 100''ün üzerinde zam yapıldı. Vatandaşı da düşünerek, komisyon bu talebimizi uygun görmedi" açıklamasında bulundu.

YENİ FİYATLAR 1 OCAK''TA İŞLEYECEK

Eyüp Aksu, 28 lira olan açılış ücretinin 40 lira olduğuna işaret ederek, "Oran açısından yüzde 42.86''ya tekabül ediyor. Bekleme, 67.20 liraydı,100.80 oldu. Bekleme ücretine yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapıldı. Kilometre 6.30''du, 8.51 oldu. Yüzde 35 oranında zam yapıldı. Bu üç kademeyi ortalamaya vurursanız yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yani biz yüzde 50''de ısrar ettik ama, yüzde 40 oranında zam yapıldı" görüşünü paylaştı.

KARAR UKOME''DEN ÇIKTI

İstanbul''daki tüm ulaşım ücretlerinin çeşitli oranlarda artırılması kararının alındığı UKOME toplantısında, taksi açılış ücreti yüzde 29 artışla 9.80 TL’den 12.95 TL''ye, kısa mesafe ücreti ise yüzde 43 artışla 28 TL’den 40 TL''ye çıkması yönünde karar aldı. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar