Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Demet Güven Akyıldız

Demet Güven Akyıldız

tabii'de gelecek ay 3 dizi izleyicilerle buluşuyor

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), izleyicilerle buluşturacağı üç yeni diziyi duyurdu. TRT'den yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Kuvvetlerinin kahraman pilotlarının öyküsünü anlatan "Hür," 1 Aralık'ta tüm bölümleriyle seyirciyle buluşacak. Dizi, Milli Savunma Bakanlığı'nın katkılarıyla çekilmiş olup, Türk toplumunun hafızasında uzun süre yer almayı hedefliyor. Başrollerde Ogün Kaptanoğlu, Hilmi Cem İntepe, Batuhan Demir, Deniz Çatalbaş, Gökay Müftüoğlu, Taner Ertürkler ve Zeynep Tuğçe Bayat yer alacak.

Barış Erdoğan ve İlker Arslan tarafından kaleme alınan senaryo, Ekin Pandır tarafından yönetilecek, ve dizi, fedakarlık, zorlu görevler, asker arkadaşlığı ve takım ruhu gibi temaları işleyecek.

Aksiyon ve macera sevenlerin ilgisini çekecek bir diğer yapım ise "Derin Mor." Güneş patlaması sonrası elektrik sisteminin çökmesiyle başlayan post-apokaliptik dünyada geçen dizi, 22 Aralık'tan itibaren izleyicilerle buluşacak. Senaryosu Yeşim Aslan'a ait olan yapımın yönetmen koltuğunda Mahmut Fazıl Coşkun oturuyor. Oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Nilperi Şahinkaya, Murat Kılıç, Zümre Ertürk, Arın Kuşaksızoğlu ve İncinur Daşdemir yer alacak.

Mevlana'nın hayatını konu alan "Mevlana Celaleddin-i Rumi" dizisinin ikinci sezonu ise 9 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak. Her cumartesi yeni bölümü yayınlanacak dizi, Bülent İnal'ın Mevlana ve Mehmet Ali Nuroğlu'nun Şems-i Tebrizi rolleriyle dikkat çekiyor. İlk sezonunda Mevlana'nın kişiliği ve derinliğine odaklanan dizi, ikinci sezonunda Şems-i Tebrizi'nin gelişi ile farklı bir seyir sunacak.

TRT'nin dijital platformu tabii, tarihi dizilerden aksiyona, romantik komediden gençlik dizilerine kadar birçok içeriği barındırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları