Süt ve süt ürünlerine gelecek dev zam için tarih verdi!

Süt ve süt ürünlerine gelecek dev zam için tarih verdi!
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ve süt ürünlerine ilişkin önümüzdeki haftayı işaret ederek sütün litre fiyatına 2,5 TL zam geleceğini söyledi.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE GELECEK DEV ZAM İÇİN TARİH VERDİ!

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon ile yaşadığımız ülkede, zam haberleri ile uyanıp yatıyoruz.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, sütün litre fiyatına 2,5 TL zam geleceğini aktardı.

Sencar Solakoğlu şunları söyledi:

"Tüm girdileri dolara endeksli olan bir sektörün içindeyiz. Gıda enflasyonunu engellemek için süt üreten çiftçinin fiyatını arttırmama ısrarı olan bir yönetimle karşı karşıyayız. 1 yıl içinde süt üreticilerine litresine 2.7 TL zam yapıldı. Rafa bakıldığında bu rakam yaklaşık 7 lira. Biz diyoruz ki gıda enflasyonunu bizimle kontrol edemezsiniz. Dolarla bizi kontrol edebilirsiniz. Süt üreticisi her 1 litre sütten 2 lira zarar ediyor. Köylüyü düşünün 300 litre süt üretiyorsa her gün 700 lira zarar ediyor. Bunun da altından kalkamayacağı için süt üretmiyor. Hayvan krizi var. 1,5 milyon üzerinde bir anaç hayvan kesildi. Fiyatlar bu hafta yapılan son ihalelerle birlikte 2,5 lira zam gelecek. Zaten bu şuan piyasada oturmuş durumda. Bu nedenle de piyasada çok ciddi derecede süt krizi var.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar