Suriyeliyim dükkanımda Türk çalıştırmak istemiyorum diyen adam kim çıktı

Suriyeliyim dükkanımda Türk çalıştırmak istemiyorum diyen adam kim çıktı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada "Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki 'ben yabancı çalıştırmıyorum'" diye video çeken kişinin aslında kim olduğu ortaya çıkardı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Sosyal medyada gündem olan bir video, Suriyeli olduğunu iddia eden bir kişi, Türkiye’de açtığı lokantada Türk çalıştırmak istemediğini söylemişti.

Görüntülerin yayılıp infial yaratmasından sonra harekete geçen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi asıl gerçeği ortaya çıkardı.

Merkez’den yapılan açıklamada, Türkiye'de yaşayan Suriyeli bir esnafa ait olduğu iddia edilen videodaki kişinin Türk vatandaşı olduğu vurgulandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye sığınan bir Suriyeli: Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki, 'Ben yabancı çalıştırmıyorum.'" iddiasıyla paylaşılan görüntülerdeki şahıs, O.A.D. isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşıdır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerini kullandı.

suriyeliyim-diyerek-cektigi-video-infial-16261586-2615-m.jpg

Söz konusu olan o video;

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar