'Suriyeliler ev bastı' iddiası Kocaeli'yi karıştırdı!

'Suriyeliler ev bastı' iddiası Kocaeli'yi karıştırdı!
Kocaeli Dilovası'nda Suriyeli olduğu ileri sürülen bir grubun ellerinde silah ve sopalarla bir kişinin evini bastığı iddiasıyla ilçe halkı "Mülteci istemiyoruz" sloganıyla yürüyüş yaptı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili açıklama geldi.

Dilovası'nda Suriyeli olduğu ileri sürülen eli sopa ve silahlı grubun, bir vatandaşın evini bastığı iddiası halkın tepkisini çekti.

Yaşanan olayın ardından bir araya gelen kalabalık bir grup "Ovada mülteci istemiyoruz” sloganı atarak sokaklarda tepkilerini gösterdi.

s1.png

İYİ PARTİLİ TÜRKAN'DAN PAYLAŞIM

Sosyal medyada bir video paylaşan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Kentim Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin bir evi basması üzerine başlayan hadiseler bu gece halkın sokağa çıkması ile devam etti. Vatandaşlar şimdi dağılıyor.

sk.png

Yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terketmesini isteyecekler" ifadelerini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın bir evcil hayvan zehirlenmesi iddiası sonrası ortaya çıktığı belirtilerek olaya kısa sürede müdahale edildiği belirtildi.

p2-001.png

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Olaya karıştığı tespit edilen şahıslar yakalanmıştır. Haklarında adli işlem yapılan şüpheli şahıslar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne deport edilmek üzere gönderilmiştir, ayrıca evcil hayvanın ölüm sebebinin tespiti amacıyla alınan numune ilgili kuruma gönderilmiştir."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar