Suriyeliler Erdoğan'ın zaferini 'Bay Bay Kemal' şarkısıyla kutladı!

Suriyeliler Erdoğan'ın zaferini 'Bay Bay Kemal' şarkısıyla kutladı!
İç savaş sonrası Türkiye'ye kaçan bir grup Suriyeli dün sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonucunu coşku içinde kutlarken besteledikleri "Bay bay Kemal" şarkısını söylemeleri dikkat çekti.

Selahattin Demirel / Günboyu

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonucunun belli olmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanlığı görevini icra etme hakkı kazanırken AKP'lilerin ve Cumhur İttifakı'nı oluşturan diğer partililerin kutlaması sabaha kadar sürdü.

SURİYELİ VE AFGANLARIN SEVİNCİ DİKKAT ÇEKTİ

Seçim kutlamalarında dikkat çeken ise Türkiye'de açık kapı politikası güdülmesi neticesinde resmi sayıları 4 milyona yaklaşan Suriyeli ve gayri resmi verilere göre 2 milyona yakın Afgan'ın da coşku içinde Erdoğan'ın kazanmasına sevinmeleri oldu.

vlcsnap-9827-04-19-12h18m09s634.png

BAY BAY KEMAL ŞARKISIYLA COŞTULAR

Pek çok yerde sokağa çıkan mülteciler arasında Suriyelilerin bir şarkı eşliğinde Erdoğan'ın zaferini kutladığı ortaya çıktı. Söz konusu Suriyeli grup şarkısında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Bay Bay Kemal" ifadesiyle bahsederken Erdoğan'ın zaferi karşısında büyük sevinç duyması görüntülere yansıdı.

MÜLTECİLER ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİNE NEDEN SEVİNDİ?

Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri arasında Türkiye'ye sığınan Suriyelileri ve diğer mültecileri gönderme politikası bulunurken Erdoğan önceki açıklamalarında "Biz göndermeyeceğiz." demiş ancak toplumdaki tepkinin ortaya çıkmasıyla Suriye'de yapılan briket evlerden ve ülkesine dönecek olan Suriyelilerden bahsetmişti.

Açıklamalar Türkiye'de vatandaşlık elde ederek oy kullanma hakkına sahip olan sığınmacılardan neredeyse hepsinin Erdoğan'a destek vermelerini sağlarken "Seçimin kaderini Suriyeliler belirledi." yorumuna neden oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar