Süresiz nafaka kalkıyor mu? En yetkili isimden net cevap!

Süresiz nafaka kalkıyor mu? En yetkili isimden net cevap!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, süresiz nafaka uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu ve nafaka konusunda yeni bir çalışma üzerinde çalıştıklarının haberini verdi.

Boşanan çiftler arasında ortaya çıkan "nafaka" sorunu Türkiye''nin uzun süreli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Çok kısa süren evliliklerde bile yıllar boyu ödenmek durumunda kalınan nafaka sebebiyle birçok haber gazetelere düşerken, kendilerine "nafaka mağduru" diyen kişiler ise Adalet Bakanlığı''ndan yapılacak yeni bir düzenlemeyi bekliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, nafaka konusunda açıklamalarda bulunarak "süresiz nafaka" uygulamasının adil olmadığını belirtti.

"SÜRESİZ NAFAKA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Bekir Bozdağ, kendisine ömür boyu nafaka hakkında sorulan bir soru üzerine, "Ben, bu konuda süresiz nafakanın adil olmadığına inanan bir adalet bakanıyım. Bunun Türkiye için şu an ciddi bir sorun olduğunu görüyoruz. Bakanlık olarak da bunun üzerinde çalışıyoruz. Fakat şu aşamada seçimden önce gündeme gelme durumu söz konusu değil. Seçimden sonra gündeme alacağımız maddelerden biri olacaktır. Çünkü bu konu önemli. Şu anda yaklaşık 700 bin civarında vatandaşımızı ilgilendiren büyük bir sorun. Bunu kadınlarımızı da onların hukukunu da koruyacak bir şekilde adil bir çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

SEÇİMDEN SONRA NAFAKA DÜZENLEMESİ GELECEK

Bozdağ, yapılacak kapsamlı düzenlemenin seçimlerden önceki bir tarihe yetişmesinin mümkün olmadığını belirtti. AKP iktidarlarının iş başına geldiği andan itibaren kadından yana taraf olduğunu ilan ettiğini belirten Bozdağ, kadına yönelik şiddetin ana gündem maddeleri arasında yer aldığını bildirdi. Yapılacak nafaka düzenlemesinin adil olacağını ve kadınları mağdur etmeyeceğini belirten Bozdağ,  Süreli nafaka süresiz nafaka haline getirilmiş. Yasal değişiklik ihtiyacı ortadadır. Her iki tarafın hakkını koruyan adil bir düzenlemeye ihtiyaç var" dedi. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar