Süper Lig’de maçlar şifresiz mi yayınlanacak? Artık maçlar TRT'de mi yayınlanacak?

Süper Lig’de maçlar şifresiz mi yayınlanacak? Artık maçlar TRT'de mi yayınlanacak?
Süper Lig’de yayıncı kuruluşun sözleşmesinin bu sezonun sonunda biteceği biliniyor. Yeni gerçekleşecek olan yayın ihalesinde ise beIN’in olmama ihtimali bulunuyor. Peki Süper Lig’de maçlar şifresiz mi yayınlanacak?

Süper Lig’de gerçekleşecek yayın ihalesi yakından takip ediliyor. Katar merkezli beIN’in sözleşmesi bu sezonun sonunda bitecek ve yayıncının kim olacağı da belli olacak. beIN’in devam edip etmeme durumu henüz net değil. İşte merak edilenler...

SÜPER LİG'DE MAÇLAR ŞİFRESİZ Mİ YAYINLANACAK?

Süper Lig'de beIN'in devam edip etmeme durumu belirsizliğini korurken, BeIN'in yayın ücretini arttırmamayı düşündüğü de biliniyor. BeIN'e karşılık ihaleye girecek firmalar da belli oldu. Öğrenilene göre TRT’nin yayın haklarını alması söz konusu olabilir.


Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı temsilcilerinden oluşan ‘Yayın İhale Komisyonu’ çalışmalarına başladı. Çalışmalar esnasında ise 2023-2024 sezonu sonrası anlaşması bitecek beIN Sports’un “Sözleşmeyi iyileştirip uzatmayı düşünmüyoruz” şeklinde rest çektiği iddiaları gündeme geldi.


Eğer beIN Group ihaleye girmeme kararı alır veya girip kazanamazsa, 2024-25 sezonundan itibaren yeni yayıncı ile yola devam edilebilir. Yönetmelik gereği maçların şifreli olması gerektiği için TRT, ihaleye girmesi durumunda yeni kurulan dijital platformu Tabii üzerinden Süper Lig’i ekranlara getirebilme ihtimali bulunuyor.


Ayrıca Saran Group’un hakları alıp S Sport üzerinden maçları yayınlaması ihtimali ya da diğer platformlara pazarlaması ihtimali de bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar