Sulu köfte tarifi

Sulu köfte tarifi
Patates ve köftenin tencerede buluştuğu lezzet. Sulu köfte tarifi

Hemen hemen her yörede bilinen, farklılıkları olsa da özünde aynı olan sulu köfte, lezzetli olduğu kadar da biraz yapımı zahmetlidir. Sıkça tercih edilir, damak zevkine göre farklılık gösterir. İşte sulu köfte tarifi.

Malzemeler:

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy havuç

1 su bardağı beze

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kuru nane

tuz

4 su bardağı sıcak su

Köftesi için:

300 gram orta yağlı kıyma

1 küçük boy kuru soğan rendesi

1 çay bardağı pirinç

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

kimyon

kuru nane

4-5 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için)

Yapılışı:

Kıymayı yoğurma kabına alın, rendelediğiniz soğanı, yıkanmış süzülmüş pirinç, tuz, karabiber, kimyon ve çok az kuru nane ile birlikte yoğurun.

Toparlanıp sıkılaşan kıymadan parçalar kopararak elinizle yuvarlayın.

Patatesi ve havucu soyup küp küp doğrayarak kenara alın.

1 yemek kaşığı rendelenmiş soğanı yağda kavurun, salçayı ve naneyi ekleyerek kavurmaya devam edin.

Üstüne 4 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın. Sebzeleri ekleyin 4-5 dakika pişirin.

Hazırladığınız köfteleri una bulayın, tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Pirinçler şişip yemek kıvam alınca ocaktan alın, isteğe göre kıyılmış maydanozla servis yapın.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar