Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten yine Süleyman Soylu'yu çok kızdıran bir yazı geldi

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten yine Süleyman Soylu'yu çok kızdıran bir yazı geldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugün gündeme getirdiği Giresun sel felaketine ilişkin yazısına sert tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

Gazeteci Saygı Öztürk, bugün Sözcü gazetesindeki köşe yazısında Giresun'da yaşanan sel felaketini yeniden gündeme getirererek, "Sorumluluktan kurtulamazsınız" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Kaymakam, siyasetçilerin esiri edildi, üstelik dava açma yolu da tıkalı" ifadelerini kullanan Öztürk, şu ifadeleri kullandı: 

"Dere yataklarına yapılan ev ve iş yerleri, altı boşalan menfezleri görmeyen siyasiler, işin kolayına kaçıyor, kaymakamı, alt derecedeki bazı kamu görevlilerini değiştirip sanki görevlerini yerine getirmiş oluyor. Giresun'da 4 askerimizin sele kapılması, toplam 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin sorumlusu olarak Dereli Kaymakamı Emre Yeşilbaş gösterildi ve görev yerini değiştirildi. Günümüzdeki kaymakamın güvencesi yok. Atandığı ilçede kaymakamın görev süresi, hizmet bölgelerine göre farklıdır. Ama şimdi atanan kaymakamı AKP yöneticisi beğenmezse sorgusuz-sualsiz görevden alıyor. Kaymakam, siyasetçilerin esiri edildi, üstelik dava açma yolu da tıkalı."

"BUNDAN SONRA..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Saygı Öztürk'ün yazısının ardından sert ifadelerle bir açıklama yayınladı.

Yaptığı açıklamayı "Deveye 'Boynun neden eğri?' diye sormuşlar; 'Nerem doğru ki!' demiş. Saygı Öztürk'ün bugünkü yazısındaki eğrileri düzeltmek için aşağıda, açıklama zorunluluğu doğmuştur" notu ile paylaşan Soylu, "Anlaşılıyor ki; hasmane tutumunuz, sizi sorumlu gazetecilikten ayırmaktadır. Yıllar sonra mesleğinizde geldiğiniz nokta bu olmamalıydı. Geçmişte İçişleri Bakanlığı mensubu olan iki ağabeyinize danışsaydınız, belki yazınızdaki bu hatalara yer vermezdiniz. Bundan sonra Bakanlığımızın alacağı tüm kararları da onayınızı almak için gazetedeki adresinize göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Soylu'nun o açıklaması:

s1-020.jpgs2-024.jpg3-129.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar