Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Emniyet Müdürü'ne gözaltı

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Emniyet Müdürü'ne gözaltı
Kaplan grubu olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada Ayhan Bora Kaplan’ın Esenboğa Havalimanı girişinde gözaltına alınması sonrasında 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç’nin de gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Ankara’da Ayhan Bora Kaplan’ın liderliğini yaptığı iddia edilen suç örgütüyle ilgili soruşturma Emniyet’e uzandı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Kaplan ile 4 kişinin 7 Eylül akşamı gözaltına alınması sonrasında genişletilen operasyona kritik bir isim daha eklendi.

2. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ'NE GÖZALTI

Son kararname ile Polis Akademisine atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç, Kaplan örgütü ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

ESKİ BAŞKOMİSER'E DE GÖZALTI

N.A.Ç’nin yanı sıra bir dönem Çankaya Emniyet Müdürlüğü'nde Başkomiserlik yapan ve sonrasında meslekten ayrılarak avukatlık yapmaya devam eden U.K isimli eski polis de gözaltına alınanlardan biri oldu.

GÖZALTINA ALINMA NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Her iki ismin de Kaplan örgütü üyeleri hakkında yapılan başvuruları, şikayetçileri vazgeçirerek önledikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü N.A.Ç'nin daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

AVUKATLARIN OFİSİNDE ARAMA

Soruşturma kapsamında Kaplan’ın iki avukatının ofisinde de arama yapıldığı, avukatlardan birinin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve soruşturmada şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının ise 29 olduğu belirtiliyor.

TUTUKLANDI

Yürütülen soruşturma kapsamında yurt dışına kaçarken yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın da tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar