SUBÜ’lüler Dokurcun’da sağlık taraması yaptılar

SUBÜ’lüler Dokurcun’da sağlık taraması yaptılar
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu ile Genç Sağlıkçılar Topluluğu, Akyazı Dokurcun Mahallesi'nde "Herkes İçin Sağlık" mottosuyla sağlık taraması ve eğitimi düzenledi.

Akyazı Kızılay Şubesi'nin de destek verdiği etkinlikte, mahalle sakinlerine yönelik sağlık taraması ve bilgilendirici sağlık eğitimleri gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında, Dokurcun Mahallesi'nde bulunan kahvehaneler ziyaret edilerek toplamda 60 haneye sağlık taraması yapıldı. Topluluklar, bu saha çalışmalarının, çeşitli hastalıklara karşı toplumda farkındalık oluşturmayı ve toplum sağlığına katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada, toplulukların bu tarz saha çalışmalarını sürdüreceklerini ve toplumun sağlık konusundaki bilinç düzeyini artırmaya devam edeceklerini ifade etti. SUBÜ'ün Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu ile Genç Sağlıkçılar Topluluğu'nun bu tür etkinliklerle toplum sağlığına önemli katkılar sağlamaya devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar