Suat Kılıç kimdir? Yeniden Refah Partisi Ankara Belediye Başkan adayı Suat Kılıç kaç yaşında, nereli?

Suat Kılıç kimdir? Yeniden Refah Partisi Ankara Belediye Başkan adayı Suat Kılıç kaç yaşında, nereli?
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç son zamanlarda birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki Suat Kılıç kimdir? Yeniden Refah Partisi Ankara Belediye Başkan adayı Suat Kılıç kaç yaşında, nereli?

Suat Kılıç kimdir?

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın hayatı ve siyasi kariyeri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok vatandaş Suat Kılıç'ın hayatını internette araştırıyor. Peki Suat Kılıç kimdir? Yeniden Refah Partisi Ankara Belediye Başkan adayı Suat Kılıç kaç yaşında, nereli?

386577.jpg

SUAT KILIÇ KİMDİR?

23 Temmuz 1972 tarihinde Samsun'un Ondokuzmayıs ilçesine bağlı Yeşilköy'de dünyaya gelen Suat Kılıç, Türk siyasetine genç yaşta adım atmış bir isimdir.

Yeşilköy'de geçirdiği çocukluk döneminin ardından, Samsun 19 Mayıs Lisesi'nden mezun olan Kılıç, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarında Dünya Radyo'da gençlik programı sunarak medya alanında deneyim kazandı. Daha sonra NTV'ye geçerek, Mirgün Cabas ve Banu Güven'in sunduğu "24 Saat" adlı haber programının Ankara ayağını hazırladı.

1999 yılında Kanal D televizyonunda sabah programı sunuculuğu yaparken, parlamento muhabiri olarak görev aldı. 14 Kasım 2002'de gerçekleşen Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den Samsun milletvekili olarak seçilen Kılıç, 30 yaşında en genç milletvekillerinden biri olarak Meclis'e giriş yaptı. Aynı zamanda Meclis'in açılış toplantısında en genç üye olarak geçici Başkanlık Divanı'nda yer aldı.

Siyasi kariyerindeki hızlı yükselişini sürdüren Suat Kılıç, 22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde yine Samsun'dan AK Parti milletvekili olarak seçildi. Bu dönemde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu. 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşen seçimlerde tekrar Samsun'dan AK Parti milletvekili seçilen Kılıç, 6 Temmuz'da Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Hükümet'te Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirildi.

Siyasi kariyerinde önemli görevler üstlenen Suat Kılıç, 25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen kabine değişikliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinden ayrıldı.

Suat Kılıç, evli ve üç çocuk babasıdır. Eşi Melike Nur Kılıç ile olan evliliğinden Muhammed Emin Kılıç, Hüseyin Kaan Kılıç ve Suat Melik Kılıç adında üç çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar