Stellantis uygun fiyatlı sodyum iyon batarya teknolojisine yatırım yapıyor!

Stellantis uygun fiyatlı sodyum iyon batarya teknolojisine yatırım yapıyor!
Stellantis, dünyanın lider mobilite şirketlerinden biri olarak, elektrikli araç teknolojilerine yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda, Stellantis Ventures adlı kurumsal girişim fonu, sodyum iyon batarya teknolojisinde öncü bir konumda olan Fransız şirketi Tiamat'a stratejik yatırımcı olarak katıldığını açıkladı.

Elektrikli araçlara yönelik dönüşüm çabalarını sürdüren Stellantis, sodyum iyon batarya teknolojisine odaklanan Fransa merkezli Tiamat şirketine stratejik bir yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı. Stellantis Ventures, bu alandaki yatırımlarına bir yenisini ekleyerek Tiamat'a stratejik ortak oldu. Sodyum iyon teknolojisi, kilovatsaat başına daha düşük maliyet sunması ve lityum ile kobalt içermemesiyle dikkat çekiyor. Sodyumun bol miktarda bulunması da sürdürülebilirlik ve hammadde kullanımı açısından avantaj sağlıyor.

Stellantis'in Dare Forward 2030 stratejik planı çerçevesinde elektrikli güç-aktarma sistemine geçiş, büyük bir öneme sahiptir. Şirket, 2030 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli binek araç satışlarını artırma ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yüzde 50 oranında elektrikli binek ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirme hedefleri koymuştur. Stellantis, bu hedeflere ulaşmak için 400 GWsa batarya kapasitesini temin etmeyi planlıyor.

Tiamat ile yapılan stratejik ortaklık, sodyum iyon batarya teknolojisinin geliştirilmesine yönelik bir adımı temsil eder. Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nin bir yan kuruluşu olan Tiamat, elde edilen finansmanı kullanarak Fransa'da bir sodyum iyon batarya fabrikası inşa etmeyi ve BEV uygulamaları için ikinci nesil ürün üretimini genişletmeyi planlıyor.

Bu stratejik adım, Stellantis'in kurumsal girişim fonu olan Stellantis Ventures'in portföyündeki yenilikçi şirketlere yönelik bir destek olarak da önemlidir. Stellantis Ventures, otomotiv ve ulaşım sektörlerinde ileri teknoloji geliştiren start-up'ları hedefleyen, Stellantis'in ürün ve operasyonlarına teknolojinin benimsenmesini sağlamak için yüksek potansiyeli olan girişimlere odaklanan bir fon olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar