100 Starlink uydusu İran'a hizmet veriyor

100 Starlink uydusu İran'a hizmet veriyor
SpaceX CEO'su Elon Musk, twitter üzerinden yaptığı paylaşımda: 'Starlink uydularının İran’a internet hizmeti sağladığını açıkladı.'

İran’daki yetkililer internet üzerindeki kısıtlamalarını arttırması üzerine Dünya ile bağlantı kurmakta zorlanan ve bunun için mücadele içinde olan vatandaşların sorunu çözülecek gibi gözüküyor. Tahran’da yaşayan gençler, hükümetin internet üzerinde olan baskı ve kısıtlamalarından kaynaklı VPN kullandıklarını söylediler.

SpaceX’in an itibarıyla yörüngede yerleşmiş bir şekilde bulunan 3 bin 200’den fazla starlink uydusu, Dünya’nın en uzak yerlerine yüksek hızda ve geniş bantlı internet hizmeti sağlamaya devam ediyor. Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 100 Starlink uydusunun İran''da internet desteği sağladığını belirtti.

SpaceX uyduları, baskıcı rejimlerin, interneti ve sosyal medyayı yasaklamaya çalışan hükümetlerin zor durumda kalmasını sağlayacak. Dünya''nın yetersiz hizmet alan bölgelerine, özgür düşünce ve özgür internet sunma hedefi ile üretilen uydular İranlı vatandaşların kesintisiniz bir şekilde internet kullanmalarına olanak sağlayacak.

Musk, daha önce yapmış olduğu bir paylaşımda, protesto gösterilerinin devam ettiği İran''da göstericilerin iletişim kurmasına imkan tanımak amacıyla Starlink uydularını kullanıma açacağını ifade etmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar