Staj ve çıraklık mağdurları EYT'ye dahil edilecek mi? Kritik tarih ilk kez açıklandı

Staj ve çıraklık mağdurları EYT'ye dahil edilecek mi? Kritik tarih ilk kez açıklandı
Çok sayıda vatandaş EYT yasası ile emekli edilirken, bu kez de EYT'de staja ve çıraklığa takılan vatandaşlar mağdur edildi. İşte EYT'nin açıklanacağı saat ve çıraklık ve staj mağdurlarının kaderinin kesinleşeceği tarih...

Seçimlere yıllar varken EYT gündemine hiç değinmeyen ve ara ara bu yasayı çıkartmayacağını açıklayan AKP yönetimi, oylarında yaşanan düşüş sonrası EYT yasasını Meclis''e taşıdı.

Yasada EYT için herhangi bir şartı konmazken, bu kez de 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık yapanlar kapsam dışında kaldı.

Sayıları milyonu geçen EYT''de staj ve çıraklık mağdurları seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışırken, EYT yasası için kritik saat de açıklandı.

STAJ MAĞDURLARININ KADERİ SAAT 11.00''DE BELLİ OLACAK

Staj ve çıraklık mağdurlarını da kapsayıp kapsamayacağı merak edilen söz konusu yasa, bugün saat 11.00''de Meclis Başkanlığı''na sunulacak.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Meclis''te gazetecilerin sorularını yanıtladı. EYT’nin ne zaman çıkacağına ilişkin soruya yanıt veren Akbaşoğlu, "İnşallah pazartesi günü EYT ile ilgili teklifimizi Meclis Başkanlığımıza sunacağız. Bu konuda pazartesi günü saat 11.00''de bir basın açıklamasıyla da EYT düzenlemesinin neleri ihtiva ettiğini, nasıl bir kapsam içerisinde olduğunu kamuoyuna duyuracağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar