SSK ve Bağ-Kur emeklisinin fark ödemeleri ne zaman yapılacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin fark ödemeleri ne zaman yapılacak?
SSK ve Bağ-kur emekli maaş zammını yükselten düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Fark ödemeleri 1 hafta içerisinde yapılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılacak.

Meclis'te alınan kararın ardından düzenleme, Cumhurbaşkanı onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Düzenleme hayata geçtikten sonra, emeklilere fark ödemeleri 1 hafta içinde gerçekleştirilecek.

2024'ün ilk 6 aylık dönemini kapsayan maaş artışları, memur emeklilerinin artış oranlarıyla eşitlenerek SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacak şekilde düzenlendi. Yapılan bu düzenleme ile yaklaşık 13.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına ek zam alacak.

Düzenleme, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra emeklilere fark ödemeleri yapılacak. Fark tutarları, hak sahiplerinin aylıklarını aldıkları banka hesaplarına 1 hafta içinde yatırılacak.

Emeklilere yönelik bu düzenleme, maaşlardaki artışın ekonomik şartlara uyumlu hale getirilmesi ve emeklilerin yaşam standartlarının korunması amacıyla gerçekleştirildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar