Spotify kraliyet ailesiyle podcast anlaşmasını sonlandırdı!

Spotify kraliyet ailesiyle podcast anlaşmasını sonlandırdı!
Prens Harry ve Meghan Markle ile 20 milyon dolarlık bir anlaşma yapan Spotify üç yıl sonra çiftle yollarını ayırma kararı aldı

Spotify ile Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan'ın podcast anlaşması sona erdi. İki tarafın 2020 yılında vardığı anlaşmanın 25 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyordu. Meghan, Arketipler adlı bir podcast'e ev sahipliği yaptı.

Spotify ve Archewell Audio yaptıkları ortak açıklamada, yolları ayırma konusunda karşılıklı olarak anlaştıklarını ve birlikte yaptıkları seriden gurur duyduklarını söyledi. Ancak içeriden bir kaynağın anlattıklarına göre Megan ve Harry, milyon dolarlık ödemelerini almaya yetecek kadar içerik üretmedi.

Spotify anlaşması Harry ve Meghan'ın kraliyet görevlerini bıraktıktan sonra yaptıkları önemli ticari anlaşmalardan biriydi. Çift, finansal olarak bağımsız olma umuduyla medya anlaşmaları aradı ancak karışık sonuçlar gördü. Netflix, Meghan tarafından yaratılan bir animasyon gösterisini prodüksiyon tamamlanmadan iptal etti, ancak çift hakkındaki bir belgesel dizisi geçen yılın sonlarında yayınlandı. Harry & Meghan kısa sürede Netflix'in en çok izlenen belgesellerinden biri oldu. Bu arada Spotify kısa süre önce podcast stratejisini değiştirdi. Bu ayın başlarında podcast ekiplerinden 200 kişiyi işten çıkardı ve Gimlet Media ile Parcast'i Spotify Studios adlı yeni bir bölümde birleştirdi.

Şirket, Spotify Studios ve The Ringer aracılığıyla bazı orijinal podcast'ler üretmeye devam edecek. Ancak, şirket daha çok dünyanın dört bir yanından yüksek profilli podcast yayıncılarıyla (Joe Rogan ve Call Her Daddy sunucusu Alex Cooper gibi) anlaşmaları genişletmeye ve Anchor gibi araçlarla bu alandaki amatör yaratıcıları desteklemeye odaklanmış görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar