Spotify, gelirini yüzde 11 arttırdı

Spotify, gelirini yüzde 11 arttırdı
Spotify, bu yılın 3. çeyreğinde yıllık bazda gelirlerini yüzde 11 artırarak 3,4 milyar euroya yükseltti. 3. çeyrekte güçlü sonuçlar açıklayan şirketin toplam aktif kullanıcı sayısı ise yüzde 26 artışla 574 milyona ulaştı.

Çevrimiçi müzik pazarının lider şirketlerinden Spotify, bu yılın 3. çeyreğinde yıllık bazda gelirlerini yüzde 11 artırarak 3,4 milyar euroya yükseltti. 3. çeyrekte güçlü sonuçlar açıklayan şirketin, toplam aktif kullanıcı sayısını ise yüzde 26 artış ile 574 milyona ulaştı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada “Bu sonuçlar, tarihteki ikinci en büyük üçüncü çeyrek net performansımızı temsil ediyor. Tüm temel göstergelerimizin beklentileri aşması ve kârlılığa geri dönmemiz nedeniyle işletme üçüncü çeyrekte güçlü sonuçlar elde etti.” dendi. 3.çeyrekte brüt marj ise yüzde 26,4 ile beklentilerin üzerinde geldi. Spotify, aynı zamanda bu çeyrekte 32 milyon euro faaliyet geliri bildirerek kârlılığa geri döndü.

Şirket için önemli olan ücretli abonelerin sayısı ise 30 Eylül 2023 itibarı ile 226 milyona ulaşmış durumda. Burada geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16’lık büyüme söz konusu.

Hatırlanacağı üzere çevrimiçi müzik platformu, Temmuz ayında, premium paketlerine zam yaptığını duyurmuştu. ABD'de, bireysel bir prim planı aylık 9,99 dolar yerine 10,99 dolara yükseltilmişti. Benzer şekilde ikili plan 12,99 dolar yerine 14,99 dolar ve aile planı 15,99 dolar yerine 16,99 dolar olmuştu. Şirket ayrıca bu fiyat artışlarını Avrupa Birliği'nin çoğu, Birleşik Krallık ve Güney ve Orta Amerika, Asya ve Okyanusya'daki diğer bazı ülkeler de dahil olmak üzere diğer pazarlara yansıtmıştı. Bu fiyat artışlarının sonucunu şirket 3.çeyrekte kârlılık olarak aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar