SPK'dan 3 şirketin ilk halka arzına onay

SPK'dan 3 şirketin ilk halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret AŞ, Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret AŞ'nin ilk halka arzına onay verdi.

SPK, Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret AŞ için pay başına 55 lira, Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ için 34,68 lira ve Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret AŞ için ise 22,98 lira seviyesinde pay başına fiyat belirledi.

Ayrıca SPK, Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelsiz pay ihracına, Eko Faktoring AŞ, Yapı Kredi Faktoring AŞ, QNB Finans Finansal Kiralama AŞ, Trive Yatırım Menkul Değerler AŞ, Destek Yatırım Bankası AŞ, Hasçelik Sanayi ve Ticaret AŞ, Türkiye Garanti Bankası AŞ gibi kuruluşların da borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı.

Kurul, ARDVENTURE Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin kuruluşuna izin verilmesini, ayrıca Albaraka Portföy Yönetimi AŞ, Foneria Portföy Yönetimi AŞ, Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ, ve Qinvest Portföy Yönetimi AŞ gibi fonların kuruluşuna ve katılma paylarının ihracına ilişkin başvuruları da onayladı.

SPK ayrıca, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırılan 41 internet sitesinin erişiminin engellenmesine karar verdi. Diğer taraftan, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin kontrolünde olan Tarım Kredi Holding AŞ'nin kanun kapsamına alınması talebinin yanı sıra farklı fonların katılma paylarının ihracına ilişkin izahnamelerin onaylanması taleplerine de olumlu yanıt verdi.