SPK onayladı: Dev teknoloji şirketi halka arz oluyor

SPK onayladı: Dev teknoloji şirketi halka arz oluyor
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi AŞ'nin halka arzını onayladı.

Şirketin 30 liradan gerçekleşecek halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı. SPK'nın haftalık bültenine göre, Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi AŞ'nin halka arz başvurusu kabul edilirken, aynı bültenle Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 46 milyon 200 bin liralık bedelsiz sermaye artırımı da onaylandı.

Bununla birlikte, Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 2 milyar 100 milyon lira, Ulusal Faktoring AŞ'nin 400 milyon lira, Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2 milyar 500 milyon lira, Destek Yatırım Bankası AŞ'nin 15 milyon dolar ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'nin 500 milyon dolarlık borçlanma aracı ihraç başvurularına da izin verildi.

Değer Varlık Kiralama AŞ'nin de aralarında bulunduğu borçlanma aracı ihraç başvurularına izin verilen şirketler arasında yer aldı.

Ayrıca, 24 Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ, Atlas Portföy Yönetimi AŞ, Azimut Portföy Yönetimi AŞ, Inveo Portföy Yönetimi AŞ ve İstanbul Portföy Yönetimi AŞ gibi kuruluşlara faaliyet izni verildi.

Kurul, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ pay piyasasında yapılan incelemeler sonucunda, bazı kişilere idari para cezaları ve erişim engeli kararları aldı. Bu kapsamda, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret AŞ payında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak çeşitli kuruluşlara idari para cezaları uygulandı. Ayrıca, Türkiye'deki yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 37 internet sitesine erişimin engellenmesi kararı da alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar