Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Spek ü Latif

Faturalar, raflardaki fiyatlar, işsizlik, barınma ve akla gelecek tüm konularda muhalefetin söylediği, belgeye dayalı her ama her şey nedir?

Spekülatiftir.

Yani uydurmadır, yani atmasyondur.

Hani bir söz vardır, "Fakirlik ilk 40 gün zorlar. 41. günden sonra alışırsınız" diye, biz de alıştık.

Biz ki 7,5 düzeyindeki dolar 18'e gidip 13,5-14 arasına düşünce sevinen bir milletiz, faturaların ergenlik çağına girmesine mi kızacağız?

Biz ki salatalık 20 tl olduğunda "Afedersiniz, biz hıyar mıyız ki bu fiyattan alalım?" diyoruz, raflardaki fiyatları ciddiye alacak kadar saf mıyız?

Millet olarak iş aramaya çıkan çocuklarımız eve geldiğinde, -Nasılsa gene iş bulamamıştır- diye tahmin ettiğimiz için "Var mı müjdeli bir haber, şöyle en kadrolusundan?" diyor muyuz ki ekranlardaki "İşsizlik arttı" haberlerini dinleyelim?

Aklımızı masallara, gerçekleri dönemsel olarak hayallerimize kiraya vermişken, konut kiralamalarındaki yükselmeye prim verecek kadar beyinsiz miyiz?

Ne iş yaptığı belli olmayan, bizim gibi sıradan bir aileyken, birden 3-4 lüks araba sahibi olan komşumuzun nasıl zengin olduğunun dedikodusunu yapacak kadar gıybet sevdalısı mıyız ki aklımızı gelir adaletsizliği kavramı ile yoralım?

"3 kere 3 kaç eder?" diye sorduğumda düşünmeden ve alaycı bir ifadeyle "17" diyen akrabamızın nasıl oluyor da kamu kurumunun mülakatında işe alındığını sorgulayacak kadar çarpım tablosuna düşman mıyız ki "İşin içinde acaba torpil mi var?" diye vesveselere kapılalım?

Muhalefetin her dediğine inanacak kadar algısı kıt mıyız ki iktidarımızı günün en az 48 saatinde eleştirelim?

Hadi fiyatlar söylendiği gibi yüksek diyelim; acıkan karnımızın, susayan boğazımızın, kıyafet isteyen bedenimizin, çorap isteyen ve çorapla da susmayıp, bir de ısrarla "Ayakkabı isterim" diye tutturan ayaklarımızın hiç mi kabahati yok? Sadece bunlar olsa gene iyi. Azıcık bir rüzgârda "Şapkam nerde?" diye üşüten üşütük kafamıza ne demeliyiz?

Ben bu spekülatif söylemlerdeki şifreyi çözdüm ve hayatımda adı veya soy adı Latif olan kim varsa görüşmeyi kestim.

İşe yaramazsa, adı Spek olanları ve göbek adı Ü ile başlayanları da hayatımdan çıkaracağım.

Bakalım bu yeni ekonomik modelim işe yarayacak mı?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları