SpaceX: Kontroller tamamlandı, koltuklar kalkış pozisyonuna alındı

SpaceX: Kontroller tamamlandı, koltuklar kalkış pozisyonuna alındı
SpaceX yaptığı açıklamada 'mürettebat koltukları kalkış pozisyonuna alındı, giysi ve iletişim kontrolleri tamamlandı' denildi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay macerası, heyecan dolu anların yaşanmasına sadece birkaç saat kala, SpaceX tarafından belirlenen plana göre gerçekleşecek. SpaceX, Axiom 3 uçuşunun 19 Ocak Cuma günü saat 00.49'da başlamasını öngörüyor.

SpaceX'ten yapılan son açıklamada, uzay yolculuğuna hazırlık sürecinin kritik aşamalarının başarıyla tamamlandığı belirtildi. "Mürettebatın koltukları kalkış pozisyonuna alındı, uzay giysisi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolleri tamamlandı" denilen açıklamada, tüm sistemlerin güvenlik ve uyumluluk açısından incelendiği ifade edildi.

Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin ilk astronotu olarak uzaya gönderileceği bu tarihi an, ülke genelinde büyük bir heyecan ve gururla karşılanıyor. SpaceX'in modern uzay teknolojilerini kullanarak gerçekleştireceği bu uzay seyahati, Türkiye'nin uzay araştırmalarındaki başarı ivmesini artırması açısından da önem taşıyor.

Astronot Gezeravcı'nın uzaydaki görevi ve bilimsel çalışmalarıyla ilgili detaylar, uzay yolculuğunun başlamasının ardından ayrıntılı bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar