Sözleşmeliye kadro sözü tutulacak mı? İktidara yakın gazete hükümetin planını yazdı

Sözleşmeliye kadro sözü tutulacak mı? İktidara yakın gazete hükümetin planını yazdı
Hükümet temsilcileri ile Memur-Sen'in sözleşmeliler konusunu görüşmek için salı günü bir araya gelmesi bekleniyor. Yapılacak olan toplantı en az 565 bin kişiyi doğrudan ilgilendirirken, görüşmede, isteğe bağlı yer değiştirme, görevde yükselme ve yemek yardımı gibi önemli konular da masada olacak.

HERKESİN GÖZÜ BU TOPLANTIDA: YÜZBİNLERİN KADERİ SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK

EYT hakkında sona yaklaşıldığını sıklıkla vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu kez de sözleşmeli kadro konusunda yeni bir adım atacak.

Kamuda çalışan 565 bin sözleşmeli personelin gözü kulağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Memur-Sen ile yapılacak görüşmede. Tarafların salı günü bir araya gelmesi beklenirken, Memur-Sen’in konuya ilişkin hazırladığı çözüm teklifi ortaya çıktı.

KADRO MU VERİLECEK?

Hükümete yakın Yeni Şafak''ın ulaştığı teklifte sözleşmeli personeli kadroya geçirilmesi ile bekleyen haklar madde madde sıralandı. Sözleşmeli personel kadroya geçmesi ile birlikte kurumuna göre şu hakları kazanacak:

GÖREVDE YÜKSELEBİLME ŞANSI

Personellere iş güvencesi verilecek, kadroya geçen personellerin disiplin hükümleri hariç görevine son verilemeyecek. Sadece bazı maaş/aylık kalemleri gelir vergisine tabi olacak. Kademe ve derece ilerlemesi olacak. Personeller görevde yükselme sınavlarına girebilecek. Sınavlara katılmak suretiyle unvan değiştirme hakkına sahip olunacak.

İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI

Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de münhal kadro olursa yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa dahi tanınacak. İsteğe bağlı yer değişikliği yapılabilecek. Kullanılmayan yıllık izinler bir sonraki yıla aktarılabilecek. 657 sayılı kanunda aranan şartları taşımak kaydıyla aylıksız izin hakkı sağlanacak.

YEMEK YARDIMI 

Yurt dışında eğitim veya görevlendirme hakkı tanınacak ve harcırah ödenecek. Yemek ücreti yardımı verilecek. Doğum yapan personelin memuriyeti devam edecek ve doğum izni sonrasında kurumuna dönecek. İstifa eden memur belli şartlar dâhilinde memuriyete yeniden dönebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar