Sözleşmeli personel için tarihi gün: Meclis 500 bin işçi için toplanıyor!

Sözleşmeli personel için tarihi gün: Meclis 500 bin işçi için toplanıyor!
Sözleşmeli çalışanlara kadro düzenlemesi bugün Meclis'e geliyor. Meclis Başkanlığı'na sunulacak kanun teklifi ile 500 bin sözleşmeli personel kadroya geçecek.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı bir programda yasa teklifinin bugün öğleden sonra Meclis''e sunulacağını ifade etti. 

KİMLER KADROYA GEÇİRİLECEK?

Meclis''e gelecek düzenlemeden yararlanabilmek için 3 yıl çalışma şartı aranacak ve 1 yıl boyunca aday memurluk süreci olacak. Sözleşmeli personel yasasından, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışan personeller yararlanacak. 

BİNLERCE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DE KADROYA GEÇEECEK

Yarın Meclis''ten tüm partilerin onayı ile geçmesi beklenen düzenlemeye göre, 4/B maddesi kapsamındakiler vekamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi kadro hakkı elde edecek. 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de değişiklikten yararlanacak. Çalışma şu anda kamuda çalışan sözleşmeli personelin büyük bir bölümünü kapsamış olacak. 

SÖZLEŞMELİLER MEMURİYETTE YÜKSELEBİLECEKLER Mİ?

Kadroya geçecek sözleşmeli personeller tarafından en çok sorulan sorulandan biri de "memuriyete geçince yükselme yolu açık olacak mı?" şeklindeydi. Sözleşmeli personel, kadroya geçtiğinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girebilecek. Tayin hakkında eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak.

KULLANILMAYAN İZİNLER SONRAKİ YILA  AKTARILACAK 

Kadroya geçen sözleşmeli personeller, kullanmadıkları izinlerini sonraki yıla aktarılabilecekler. Kadroya geçildiğinde kamu görevlilerinin tüm hakları sözleşmelilere de verilecek. Böylece kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak. Düzenlemenin bu ay yasalaşması bekleniyor.

MAAŞLAR ARTACAK

Kadroya geçen personelin yalnızca özlük haklarında değişikliğe gidilmeyecek. Mevcut kamu kadrosunda çalışılan maaş ne tutardaysa, sözleşmeli personelin aylık ücreti de o seviyeye yükseltilecek. Emeklilikte de memur emeklisinin bütün imkanlarından faydalanabilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar