Sözleşmeli er dehşet saçmıştı! İfadesi ortaya çıktı...

Sözleşmeli er dehşet saçmıştı! İfadesi ortaya çıktı...
Konya Çumra ilçesinde yaşanan olay tüm Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. 26 yaşındaki sözleşmeli er Sabit Türk, eski nişanlısı M.K'nın (28) yüzüne ve vücuduna kimyasal madde atıp kaçmıştı. Gözaltına alınan Türk'ün mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Türk, "Küfür ediyordu. Susturmak için bir anlık öfkeyle attım” dedi.

Eski nişanlısı M.K''nın yüzüne ve vücuduna kimyasal madde atıp kaçan sözleşmeli er Sabit Türk, İzmir''deki birliğine dönerken yakalanarak gözaltına alındı. Türk’ün mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. "Küfür ediyordu. Susturmak için bir anlık öfkeyle attım. Olayın ardından şok geçirdim. O yüzden yardım etmeyip olay yerinden kaçtım" ifadelerini kullanarak akılalmaz savunmayı yaptı.

"SU SAYACINA BAKACAĞIZ ABLA"

19 Haziran 2022 tarihinde Çumra ilçesi Bakkalbaşı Mahallesi 72125''inci Sokak''ta meydana gelen olayda M.K''nın evine gelen 1,5 yıl önce ayrıldığı eski nişanlısı sözleşmeli er Sabit Türk, ''Su sayacına bakacağız abla'' diyerek kapıyı açtırdı. Türk, pet şişe içindeki yanıcı kimyasal maddeyi M.K''ya fırlattı.

Yüzünde ve vücudunda yanıklar oluşan M.K., Konya Şehir Hastanesi''ne kaldırıldı. Türk, İzmir''deki birliğine dönerken, Ilgın ilçesinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede ''kasten yaralama'' suçundan tutuklandı.

KASTEN YARALAMA SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. Olayın nasıl gerçekleştirildiğinin anlatıldığı iddianamede M.K''nın yüzü, boyun bölgesi ve kollarında; cilt ve cilt altında ikinci derece yanık oluştuğuna ve bunun basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek, hayati tehlike meydana getirecek şekilde olduğuna yer verildi. Dökülen sıvı madde nedeniyle M.K''nın evinin demir kapısının boya kalıntısı üzerinde erime, kalkma ve deforme olduğunun saptandığı belirtildi. İddianamede, Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı''nda yapılan incelemede dökülen sıvı kimyasal maddede kuvvetli asit olduğu ve kuvvetli asitlerin de genelde tahriş edici ve aşındırıcı özelliğe sahip olduğu anlatıldı. Sabit Türk''ün, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması istenilen iddianame, Konya 3''üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

"BANA VE AİLEME KÜFÜR ETMEYE BAŞLADI"

Konya 3''üncü Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşmasına tutuklu Sabit Türk ile saldırı sonrası 4 kez yapılan ameliyat sonrası taburcu olan ve tedavisi devam eden M.K. ve taraf avukatları katıldı. Sabit Türk, mahkemedeki savunmasında M.K. ile 2019 yılında internet aracılığıyla tanıştıklarını belirtti. Türk, mahkemedeki savunmasında, ''''İnternet üzerinden tanıştık. Ankara''dayken yanıma geliyordu. Olay 19 Haziran''da oldu. Bana sosyal medya üzerinden ''Sen adam değilsin. Sen erkek değilsin'' diyordu. Erkeklik gururuma hakaret ediyordu. Bunun nedenini öğrenmek için görüşmek istedim. Önce çalıştığı markete gittim orada yoktu. Daha sonra evine gittiğimde orada da yoktu. Geceyi arabada geçirdim. Ertesi gün evine giderek kapıyı çaldım. ''Kim o'' diye ses geldi. ''Benim, benim'' diyerek karşılık verdim. Kapıyı açtıktan sonra bana ve aileme küfür etmeye başladı. Ben kendisine zarar vermek istemedim, ama olay oldu. Su saatine bakacağım, diye bir şey söylemedim" ifadelerini kullandı.

"BİR ANLIK ÖFKEYLE ATTIM"

M.K''nın kendisini sosyal medya hesaplarından engellediğini söyleyen Türk, "Merve beni her yerden engellediği için ben onun hesabına para göndererek iletişim kurmaya çalıştım. Kendisi bana küfür ettiği için dekont açıklamalarında küfür ettim. Sıvının zarar verebileceğini bilmiyordum. Küfür ediyordu. Susturmak için bir anlık öfkeyle attım. Olayın ardından şok geçirdim. O yüzden yardım etmeyip olay yerinden kaçtım" dedi.

M.K. ise, daha önce polis ve savcılıkta verdiği ifadelerin doğru olduğunu söyleyerek şikayetçi olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, M.K''nın üzerine atılan kimyasal maddenin yeniden tespit edilmesini isteyerek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı nisan ayına erteledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan M.K''nın avukatı Aycan Ceylan, Merve için kötü kadın imajı çizilmeye çalışıldığını belirterek, "Beklediğimiz bir savunmaydı. Klasik bir şekilde'' psikolojim bozuk, rahatsızım, erkeklik onuruma hakaret etti'' şeklindeydi savunmalar. Umarız ki ağır ceza mahkemesi de bunun farkındadır. Nisan ayına ertelendi duruşma. Biz de sanığın savunmasına karşı mahkemeye detaylı açıklamalarımızı sunacağız. Nisan ayındaki duruşmayı karar duruşması olarak bekliyoruz. Kötü kadın imajı çizilmeye çalışıldı. ''Erkeklik onurum, benim zaten psikolojik rahatsızlıklarım vardı, ilaç kullanıyordum'' şeklinde savunmaları oldu. Bunun bir önemi olduğunu düşünmüyoruz. Sonuçta insan dün tanıdığı birisine bile böyle bir şey yapma hakkını kendinde göremez. Kararı verecek heyetin bunun da farkında olduğunu düşünüyoruz. Burada önemli olan husus, bu maddenin öldürme yetisine sahip, olup olmadığı ya da vücudun hangi bölgelerine temas ederse tehlike arz edip etmediği şeklindedir" şeklinde konuştu. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar