Sözleri tepki çekmişti! Canan Karatay hakkında suç duyurusu

Sözleri tepki çekmişti! Canan Karatay hakkında suç duyurusu
Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamalarıyla gündeme damgasını vurdu. Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Karatay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Rahim ağzı kanseri Türkiye'de kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olarak bilinirken, bu hastalığı önlemenin mümkün olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. HPV aşısı, insan papilloma virüsüne karşı etkili bir koruma sağlayan ve rahim ağzı kanseri ile genital siğilleri engelleyen aşılardan biridir.

Ancak bilim karşıtı ve komplo teorileriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez HPV aşısını hedef alarak "Bizim zamanımızda yoktu" iddiasında bulundu. Karatay'ın, "HPV yapılan genç kızlarda felç oluyor" şeklindeki sözleri, uzmanlar ve vatandaşlar arasında büyük tepki çekti.

Karatay'ın açıklamalarına tepki gösteren Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, resmi hesabından yaptığı açıklamada, "Her yıl ortalama 300 kadın cinayetinin üstüne yaklaşık 1250 kadın HPV kaynaklı kanserlerden yaşamını yitiriyor. Kadın mücadelesinin en anlamlı kazanımlarından HPV aşısına dair açıklamalarıyla halk sağlığını tehdit eden Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulunduk" ifadelerine yer verdi.

Uzmanlar, Karatay'ın bilimsel temellere dayanmayan ve toplum sağlığını riske atan bu tür açıklamaların, toplumda yanlış bilinçlenmeye neden olduğunu ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor.

tdtt.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar