Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: "Mültecileri gönderemeyiz çünkü Allah bizi yakar"

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: "Mültecileri gönderemeyiz çünkü Allah bizi yakar"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mültecilerin Türkiye'den gönderilmesine yönelik sözlerine yanıt vererek "Mültecileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Cansu Canan Özgen ve Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, siyaset gündemi ve 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu.

Soylu, Türkiye'nin ekonomide ve dış politikada kendine ait özgün politikalar uyguladığını, yeni dönemde de bu politikaların sürdürüleceğini ifade ederken, kamuoyunda tartışma konusu haline gelen 'mülteci sorunu' için de açıklamalarda bulundu.

"SURİYELİLER TÜRKİYE'NİN KARDEŞİ"

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin mülteci deposuna dönüştüğüne yönelik ifadelerine yanıt veren Soylu, Türkiye'nin göçmen deposu olmayacağını ve bugüne kadar da olmadığını vurguladı. Ancak Suriyelilerin Türkiye'nin kardeşleri olduğunu ve onları ölüme gönderemeyeceklerini ifade etti.

"ALLAH BİZİ YAKAR"

Soylu, "Kardeşlerimizin hiçbirini can güvenliğinin olmadığı bir noktaya teslim edemeyiz, Allah bizi yakar. Tayyip Erdoğan 100 yıl sonra Suriyelileri ölüme gönderen bir lider olarak anılmak istemez" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar