Soylu: "Örgüte nerede katılım yapıldığını herkes biliyor"

Soylu: "Örgüte nerede katılım yapıldığını herkes biliyor"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yaptığı oturma eylemine ilişkin yaptığı açıklamada "Diyarbakır'da herkes terör örgütüne nerede katılım yapıldığını biliyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye geldi. Terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve operasyonlar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Soylu, daha sonra Vali Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ile birlikte Pülümür Vadisi ile Aliboğazı bölgelerindeki askeri üs bölgelerinde kurulan güvenlik yaşam kulelerinde incelemede bulundu.

Bakan Soylu, burada gerçekleştirdiği konuşmada HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere de değinerek, bir siyasi partinin PKK terör örgütüne adam alma merkezi olarak değerlendirildiğinin herkesçe bilinmekte olduğunu söyledi. Soylu, "Terör örgütü maalesef bu coğrafyada, anaları, kadınları ve genç kızlarımızı yıllarca istismar ederek, onların düşüncelerini, duygularını istismar ederek, kendisini bir noktaya tutmak istedi. Kadın üzerinde terör örgütü güçlenmeye çalıştı. Birçok anne istemediği halde birçok evladını terörizme kurban verdi. Orada oturan anneleri sonuna kadar anlıyorum. Diyarbakır'da herkes terör örgütüne nerede katılım yapıldığını biliyor. Anneler, aileler tam adresinin önündeler. Bir siyasi partinin PKK terör örgütüne adam alma merkezi olarak değerlendirildiğini tüm Diyarbakır da biliyor, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız da biliyor" diye konuştu.

"ÖRGÜT ONLARA KONUŞUN DEDİĞİ ZAMAN DİYARBAKIR BAROSU KONUŞUYOR"

Açıklamasında, Diyarbakır Barosu'na HDP önünde eylem yapan ailelere destek vermediği için tepki gösteren Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Cübbe giyen ve biz Diyarbakır Barosu'na kayıtlıyız diyen, Diyarbakır Barosu yöneticileri için söylüyorum. O Diyarbakır Barosu'nun içi daha küçülecek, mini minnacık olacak. Yani mini minnacık olacaklar. Çünkü herhangi bir şey olunca seslerini terör örgütü paralelinde çıkarmayı çok seviyorlar. Vicdanlarından yoksun olduklarını, hukuk bilgilerinden de yoksun olduklarını, insanlıklarından da yoksun olduklarını düşünüyorum. Bu, benim şahsi kanaatim. Onları izliyor ve takip ediyorum. Ne zaman terör örgütü onlara konuşun dediği zaman Diyarbakır Barosu konuşuyor. Ne zaman terör örgütü bir söz söyleyin, eylem yapın dediği zaman Diyarbakır Barosu eylem yapmaya çalışıyor. Burunlarının dibindeki bir feryada, bir acıya ses çıkaramayacak kadar zavallılar. Daha öte sözler de söylemek istiyorum da bugün buranın halet-i ruhiyesinde daha fazla onları ağzımıza almak, konuşmak istemiyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar