Sosyal konutta kura çekimi başladı!

Sosyal konutta kura çekimi başladı!
TOKİ Sosyal konut projesinde yer alan 250 bin konutun başvuruları 31 Ekim'de tamamlanırken, kura çekim süreci de bugün başladı. İlk kuralar bugün Şırnak ve Ardahan'da çekilmeye başladı. Bakan Murat Kurum, 12 ilde 22 bin konutun kurası 10 günde tamamlanacak.

Haber Global''da yer alan habere göre, Merakla beklenen TOKİ Sosyal konut projesi kurası bugün başladı. Alınan 8 milyon başvurunun 5 milyon 135 bin 324''ü geçerli sayıldı. Heyecanla beklenen ilk kura seçimi bugün Şırnak ve Ardahan''daki toplam 1.700 konut için çekilmeye başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün başlayarak, 12 ilde 22 bin 57 konutun kurasını 10 günde tamamlayacaklarını aktardı.

 

İLK KURA HEYECANI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" Projesi''nin 13 Eylül''de açıklandığını, 40 gün sonra 5 bin 615 konutun temelini attıklarını söyledi. İki ay bile olmadan ilk kuraları çekeceklerini anlatan Murat Kurum, "Yarın başlayıp, 12 ilde 22 bin 57 konutun kurasını 10 günde tamamlayacağız. 250 bin konutun kurası da mart ayına kadar bitecek" sözlerini dile getirdi.

 

İlk kuraların Şırnak ve Ardahan''da çekileceği, kuraların, noter huzurunda gerçekleştirileceği ve canlı yayımlanacağı bilgisi alındı. Bugün Şırnak''ta bin 450, Ardahan''da 250 konut için kura çekimi yapılmaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar