Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Levent Özeren

Levent Özeren

Yazar

Sorumluluğu Katarlı Bein Sports mu üstlenecek yoksa Nihat Özdemir mi?

Salı günü Recep Tayyip Erdoğan, AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılacağını duyurmuştu.

Çarşamba günü de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig futbol müsabakalarının 12 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

Bu açıklamalar sonrasında tartışmalar başladı.

Akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "AVM'lerin kapatılması ile ilgili bir karar olmadığını, dolayısıyla açılması ile de bir kararın söz konusu olmadığını" ifade etti.

Sağlık Bakanı liglerin başlaması ile ilgili de "bu kararın tamamen Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan bir karar olduğunu, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın karar ile ilgili bir görüşü bulunmadığını" belirtti.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü Twitter hesabından; "Bu iki konudaki kararlar bilim kuruluyla ilgili değil. TFF ve AVM'lerin kendi kararları" şeklinde paylaşım yaptı.

Açıklamalar sonrasında, kamuoyunda birçok soru tartışmaya açıldı ve cevap aranmaya başladı.

Görülüyor ki, AVM'lerin açılması ve futbol liglerinin başlaması sonucunda, yaşanması muhtemel olumsuzluklar karşısında, hiçbir kurum sorumluluk almak istemiyor.

Türkiye'de 400 civarı profesyonel futbol takımında on binlerce genç bulunuyor. Alt yapılar da dahil edildiğinde 400 bine yakın lisanslı futbolcu mevcudu var.

Aileleri ile birlikte, ne kadar büyük bir nüfus teşkil ettiği bir gerçek.

Konu ile ilgili, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun bir görüşü olmamasına rağmen, TFF hangi bilimsel öngörüye dayanarak bu kararı tek başına alabiliyor?

TFF bünyesinde bulunan sağlık birimlerinin, pandemi ile ilgili uzmanlıkları veya bilgileri ne düzeyde?

Herhangi bir olumsuzlukta, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun yüklenmek istemediği sorumluluğu, TFF nasıl yüklenebilir?

Eğer yaşanması muhtemel bir olumsuz gelişme olduğu takdirde, TFF bunun bedelini ne şekilde ödeme garantisi verebilir?

Bu bedel, istifa ile geçiştirilebilecek basitlikte görülebilir mi?

Cumhuriyet tarihinde görülen büyük sağlık krizinde, bilim ve pandemi yönetimi bir kenara bırakılıp bu risk nasıl alınabilir?

Liglerin başlatılmasını, özellikle alt liglerde bulunan kulüplerin istemedikleri biliniyor. Bu kararda, yayıncı kuruluşun isteği ne kadar etkili olmuştur?

Aynı soruların benzerlerini AVM'ler için de sormak gerekiyor.

AVM'lerin açılması kararı, ekonomiye bir canlılık getireceği düşüncesi ile alınmış olabilir.

Ancak sağlık ve insan hayatı ön planda iken, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu onay vermediği halde, alınan riskin sebebi nedir?

Son üç günde, az da olsa vaka sayılarındaki artış göz önüne alındığında, bu kararların Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından değerlendirilip gözden geçirilmesi gerekmez mi?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları