Sora nedir? Sora yapay zeka nasıl kullanılır? Sora ne zaman çıkacak? Sora'nın alternatifleri neler?

Sora nedir? Sora yapay zeka nasıl kullanılır? Sora ne zaman çıkacak? Sora'nın alternatifleri neler?
ChatGPT'nin sahibi OpenAI'ın yeni yapay zekası Sora sosyal medyada gündem yarattı. Gündeme gelmesinin ardından insanlar Sora'yı araştırmaya başladı. Peki Sora nedir? Sora yapay zeka nasıl kullanılır? Sora ne zaman çıkacak?

Sora nedir?

San Francisco merkezli yapay zeka teknolojileri geliştiren şirket OpenAI, son dönemde Sora adını verdiği yeni bir yapay zeka modelini tanıttı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran Sora'yı insanlar merak etmeye başladı. Peki Sora nedir? Sora yapay zeka nasıl kullanılır? Sora ne zaman çıkacak?

SORA NEDİR?

Sora, insan elinden çıkmış gibi fotoğraf, çizim ve şiir gibi içerikler üretebilen bir yapay zeka modelidir. Kullanıcılar, Sora aracılığıyla komutlar vererek bir dakika uzunluğunda videolar oluşturabilmektedirler. Bu özelliğiyle, Sora kullanıcıların yaratıcılıklarını video formatında daha geniş bir alanda ifade etmelerine olanak tanımaktadır.

SORA NE ZAMAN ÇIKACAK?

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre, Sora henüz genel kullanıma açılmamıştır. Şirket, öncelikle belirlenen profesyoneller tarafından test edileceğini ve kullanıma sunulmadan önce teknolojinin potansiyel risklerinin sınırlanması ve kötü amaçlı kullanımların engellenmesi için çalışmalar yapılacağını duyurmuştur.

SORA'NIN ALTERNATİFLERİ NELER?

Sora'nın yanında hali hazırda internette video üretmenize imkan sağlayan yapay zekalar bulunuyor. Bunların arasında Runway ML adlı yapay zeka sayesinde yüklediğiniz fotoğrafı videoya dönüştürebiliyorsunuz. Ancak Sora'daki gibi metin yazarak video oluşturamıyorsunuz.

Metin yazarak video oluşturmak için ise Stabble Diffusion adlı yapay zekayı kullanabilirsiniz. Aynı Sora'da olduğu gibi metin yazarak yapay zeka ile videolar oluşturabilirsiniz. Ayrıca Sora'da 1 dakika gibi bir sınırınız bulunuyor. Ancak Stabble Diffusion'da böyle bir sınır yok. Stabble Diffusion'da bilgisayarınızın gücüne bağlı olarak istediğiniz uzunlukta videolar üretebiliyorsunuz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar