Son seçim anketi açıklandı! Dikkat çeken 'İkinci tur' seçim sonucu...

Son seçim anketi açıklandı! Dikkat çeken 'İkinci tur' seçim sonucu...
Gezici Araştırma şirketi, seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çeken bir anket paylaştı. Açıklanan son seçim anketine göre AKP ile CHP arasındaki fark giderek azalırken Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ı geçtiği görüldü. 

Gezici Araştırma şirketi, Şubat ayı içerisinde yapılan son seçim anketi sonuçlarını paylaştı. Gezici Araştırma tarafından yapılan yeni seçim anketinde partiler arasındaki sonuçlar ve Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda alabileceği sonuçlar paylaşıldı. Son anketin sonuçlarına göre; AKP ile CHP arasındaki fark azalırken Kılıçdaroğlu’nun da ikinci turda Erdoğan’ı 5 puan farkla geçtiği görüldü.

Yapılan anket çalışmasında katılımcılara "Bu pazar genel seçim yapılsa hangi partiye oy verirdiniz" sorusu yöneltildi.  Verilen cevapta CHP''nin AKP ile arasındaki farkın azaldı.

Araştırmaya katılan halkın yüzde 30,4''ü AKP-Recep Tayyip Erdoğan''a oy vermek istediğini ifade ederken, yüzde 28.2''si CHP- Kemal Kılıçdaroğlu''na, yüzde 11.3''ünün ise İYİ Parti-Meral Akşener''e oy vermek istediği ortaya çıktı.

PARTİLERİN OY DAĞILIMI:

AKP: Yüzde 30,4
CHP: Yüzde 28,2
İYİ PARTİ: Yüzde 11,3
HDP: Yüzde 10,1
MHP: Yüzde 9,2
DEVA: Yüzde 2,2
GELECEK: Yüzde 1,4
MEMLEKET: Yüzde 1,2
ZAFER: Yüzde 1,2
YRP: Yüzde 1
TDP: Yüzde 0,9
DP: Yüzde 0,9
SAADET: Yüzde 0,8
BBP: Yüzde 0,6
TİP: Yüzde 0,4
VATAN: Yüzde 0,1
DSP: Yüzde 0,1

Katılımcılara ayrıca "Cumhurbaşkanı ilk turda belirlenemeyip ikinci tura Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan kalsa kime oy verirsiniz" sorusu yöneltildi.  Katılımcıların yüzde 52.6''sı Kemal Kılıçdaroğlu''na oy vermek istediğini ifade ederken, yüzde 47.4''ü ise Recep Tayyip Erdoğan cevabını verdi.

Araştırmada, "Size göre ülkenin ekonomik sorunlarını kim çözebilir" sorusu da soruldu.

Katılımcıların yüzde 40,1''i Millet İttifakı''nın çözebileceğini ifade ederken, yüzde 37,6''sı Cumhur İttifakı''nın çözebileceğini, yüzde 22,3''ü ise bir fikrinin olmadığını belirtti.

Araştırmada "Ülkenin geleceğinden kaygı duyuyor musunuz?" sorusuna verilen cevaplarda ise halkın yüzde 69.2''si ülkenin geleceğinden kaygı duyduğunu belirtirken yüzde 30.8''i ise kaygı duymadığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar