Son şampiyonlar Djokovic ve Sabalenka, Avustralya Açık'ta 3. tura çıktı

Son şampiyonlar Djokovic ve Sabalenka, Avustralya Açık'ta 3. tura çıktı
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık'ta tek erkeklerin dünya 1 numarası Sırp sporcu Novak Djokovic ve tek kadınların 2 numaralı seribaşı Belaruslu olan Aryna Sabalenka, 3. tura yükseldi.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 4. gün akşam seansında ikinci tur karşılaşmaları oynandı.

Kariyerinde 10'u Avustralya Açık'ta olmak üzere 24 grand slam şampiyonluğu olan Djokovic, dünya 43 numarası Avustralyalı Alexei Popyrin ile karşı karşıya geldi.

Üç saat 11 dakika süren maçı 6-3, 4-6, 7-6, 6-3'lük setlerle 3-1 kazanan son şampiyon Djokovic, üçüncü tura yükseldi ve Arjantinli Tomas Martin Etcheverry ile rakibi oldu.

Rus Andrey Rublev (5 numaralı seribaşı) klasmanın 35. basamağındaki ABD'li Christopher Eubanks karşısında 6-4'lük setlerle 3-0 ile galip geldi.

Yunan Stefanos Tsitsipas (7) da klasmanın 47. basamağında olan Avustralyalı Jordan Thompson'ı 3-1 (4-6, 7-6, 6-2, 7-6) mağlup etti.

Üçüncü turda ise Rublev ile ABD'li Sebastian Korda (29) ve Tsitsipas ile Fransız Luca Van Assche eşleşti.

SABALENKA İSE ZORLANMADI

Tek kadınlarda son şampiyon olan Aryna Sabalenka, ikinci turda elemelerden gelen dünya 107'ncisi Çek Brenda Fruhvirtova ile karşılaştı.

Belaruslu raket, bir saat 7 dakika sonucunda 6-3 ve 6-2 sona eren setlerle 2-0 kazanarak üçüncü turda Ukraynalı Lesia Tsurenko'nun (28) rakibi oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar