Son dakika... TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun nereden aday olacağı belli oldu

Son dakika... TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun nereden aday olacağı belli oldu
Son dakika... TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul'un hangi ilçesinden aday olacağı belli oldu.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki adaylık durumuna ilişkin X hesabından bir paylaşımda bulundu. Maçoğlu, SMF'nin paylaşımını alıntıladı.

Maçoğlu'nun üçüncü dönem adaylığı kararı, SMF tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamada, Tunceli Belediye Başkanı'nın önümüzdeki seçimlerde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) çatısı altında demokratik, sol-sosyalist güçlerin ortak adayı olarak yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, Maçoğlu'nun somutlaşan adaylığının, demokratik ve sol-sosyalist kurumların ortak planlaması doğrultusunda en kısa sürede bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi.

s.png

s2.jpeg

s3.jpeg

MAÇOĞLU PAYLAŞIMI ALINTILADI

Fatih Mehmet Maçoğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu tarafından yapılan paylaşımını alıntılayarak paylaştı.

Maçoğlu'nun paylaşımına herhangi bit not eklemediği görüldü.

m.png

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KİMDİR?

Fatih Mehmet Maçoğlu, 20 Aralık 1968 tarihinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dünyaya geldi. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak seçilen Ovacık belediye başkanı olarak göreve başlayan Maçoğlu, aynı zamanda Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı unvanını taşımaktadır. Mesleği laborantlık olan Maçoğlu, Çemberlitaş köyü'nde Alevi Zaza bir ailede doğdu ve ilköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı.

1989 yılında Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak meslek yaşamına adım atan Maçoğlu, 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı. 2007 yılından itibaren Tunceli Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalışmaya devam etti.

2014 Yerel Seçimleri öncesinde kamu görevinden istifa ederek Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı olan Maçoğlu, seçimleri kazanarak Ovacık Belediye Başkanı oldu. Rakibi, bir önceki belediye başkanı Mustafa Sarıgül (BDP) 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden kazanmıştı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Fatih Mehmet Maçoğlu ise Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak %36,1 oy alarak belediye başkanlığına seçilen ilk isim oldu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Komünist Başkan olarak tanınan Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanlığı'nı bir kez daha kazanarak Tunceli'nin Belediye Başkanı oldu. Bu seçimle birlikte Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'nin ilk TKP'li İl Belediye Başkanı unvanını elde etti.

Özel hayatına dair bilgiler de paylaşılan Maçoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar