Son dakika... Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında flaş karar

Son dakika... Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında flaş karar
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ilişkin sözleri sonrasında dün gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutuklandı.

Canlı yayında Abdullah Öcalan’ı övdüğü iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan sonrasında nöbetçi hakimliğe sevk edilen Merdan Yanardağ, tutuklandı.

Yanardağ, TELE1'de yaptığı bir konuşmada "Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur" demişti.

NE OLMUŞTU?

Yanardağ, gelen tepkilerin ardından dünkü canlı yayında gözaltına alınmadan önce şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cımbızlanarak yok ben 'filozof, zeki, tecritin kaldırılması gerekiyor' demişim diye cımbızlanarak laf almışlar. Bu bölümleri çıkarınca sanki durduk yere Abdullah Öcalan programı yapılıyormuş gibi anlaşılıyor. 45-50 dakikalık programın 5-6 dakikasından ibaret o kısımlar. Tecrit kaldırılsın gibi kampanya başlattığımızı iddia ettiler. İnfaz yasasına dair söylediğim şeyler doğrudur. Terör örgütü lideri olmaktan yargılanmış birisi vardır, terör örgütü lideri dememek mümkün mü? Ancak her mahkumun hakkının olabileceğini söyledim. Hizbullahçılar da terör örgütü mensubu değil miydi? Onlara neden ayrı bir model, politika uygulayıp serbest kaldılar? İmralı'da tutulan kişiyle sürekli pazarlık yapılıyor ve Türkiye siyasetinde bunu kullanıyorlar. E ben de dedim bu tecriti kaldırın... Ev isteyenler AKP'liler değil miydi?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar