Son dakika... MSB kararı onayladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi

Son dakika... MSB kararı onayladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım'da yaşanan olaya ilişkin Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından alınan 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, 10 Kasım'da Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan olaylarla ilgili Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Olaya karışan personelin 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararıyla TSK'dan ihraç edildiği duyuruldu.

10 Kasım'da gerçekleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü anma töreninde, Atatürk'ün fotoğrafını takmayan personelle bunu protesto eden diğer personel arasında yaşanan anlaşmazlık üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafını takmayan teğmenlerle bu duruma tepki gösteren teğmenler arasında çıkan olayın ardından, olaya karışan tüm teğmenlerin TSK'dan ihraç edildiği belirtildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada,

"Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığında meydana gelen hadiseye ilişkin başlatılan idari soruşturma kapsamında, olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından; Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkûr mevzuat gereğince “Silahlı Kuvvetlerden Ayırma” kararı verilmiştir.

Hadiseye ilişkin adli süreçten elde edilecek belge ve bilgilere göre diğer süreçler işletilecektir.

Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Olayın detaylarına göre, 10 Kasım'daki törende Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle buna karşı çıkan teğmen arasında bir kavga yaşanmıştı. Tartışma günler boyunca devam etmiş, sonrasında bazı teğmenlerin Atatürk posteri astığı koğuşta arbede yaşanmıştı. Bu olayın ardından idari soruşturma başlatılmış ve 5 Aralık'ta Disiplin Soruşturma Heyeti'nin hazırladığı raporla ihraç kararı alınmıştı.

İlgili Haberler