Son dakika... EYT'de staj ve prim mağdurları için flaş tarih... Bu tarihte komisyona gelecek

Son dakika... EYT'de staj ve prim mağdurları için flaş tarih... Bu tarihte komisyona gelecek
Milyonlarca EYT mağdurunun beklediği EYT yasanının komisyona ne zaman geleceği merak ediliyordu. AKP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu yasa sonrası söz konusu düzenlemenin komisyona geleceği tarih de netleşti. AKP'nin yasaya gelen tepkiler üzerine seçim öncesi staj ve prim konusunda bir değişiklik yapıp yapmayacağı ise merak konusu. İşte detaylar...

Hükümetin uzun yıllar çıkartmamakta direndiği EYT yasası yaklaşan seçimler öncesi Meclis''e taşındı.

Açıklanan yasa tasarısında yaş şartının kaldırıp bunun yerine prim şartı eklenmesi sosyal medyada tepki çekerken, söz konusu düzenlemenin Meclis Komisyonu''na geleceği tarih de öğrenildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''na başkanlık eden AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, EYT düzenlemesinin içinde yer aldığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin görüşmelerine, ilgili bakanlıkları, işçi ve işveren kuruluşlarını, dernek ve platformları davet etti.

Yeni gelişmeye göre EYT kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda 2 Şubat Perşembe günü görüşülecek. Görüşmenin saat 11.00''de başlayacağı bildirildi.

PRİM VE STAJ MAĞDURLARI İÇİN KRİTİK TARİH

AKP''den gelen 2 Şubat tarihi sonrası EYT''de staj ve prim mağdurlarının da kaderi kesinleşecek. Hükümetin kamuoyundan gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yapması veya yasaya düzenlemeye gitme ihtimali masada bulunurken, söz konusu yasanın bu şekilde komisyona gelmesi ve geçmesi halinde imzaya açılacağı ve yasalaşacağı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar