Son dakika... Emekliye yüzde 49.25 zam Meclis'ten geçti

Son dakika... Emekliye yüzde 49.25 zam Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu'nda emekli maaşlarına yapılacak zam için 49.25'e yükseltilmesini düzenleyen madde Meclis'ten geçti.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 49.25'e yükseltilmesini öneren madde Meclis'ten geçti.

AKP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışını içeren grup önerisini Meclis Genel Kurulu'na sundu.

Yenişehirlioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ve AK Parti Grubu’nun önerileri doğrultusunda emeklilerimizin maaş zamlarını kapsayan AK Parti Grup Önerisi’ni Meclis Başkanlığı’na sunduk. Böylece tüm emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren aylıklarına %49,25 oranında artış yapılacaktır. Bu güzel haberi emeklilerimize duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

e1.webp

Önerge, AKP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve Bilecik Milletvekili Halil Eldemir tarafından imzalandı. Önerge, Meclis Genel Kurulu'nda tartışılan 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 7'nci maddesi ile 5510 Sayılı Kanun'a eklenen geçici 102'nci maddenin birinci fıkrasında yer alan 'yüzde 42,57' ibaresinin 'yüzde 49,25' olarak değiştirilmesini öneriyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar