Son dakika... Deprem sonrası yeni ödeme açıklandı! İşte başvuru şartları

Son dakika... Deprem sonrası yeni ödeme açıklandı! İşte başvuru şartları
Tüm Türkiye'yi yaralayan deprem felaketi sonrasında yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir karar alınırken, depremzedelere kira yardımı yapılacağı açıklandı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde yıkıcı etki gösterirken, on binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti.

Deprem bölgelerinin bazıları için tamamıyla yıkım kararı alınırken, geriye kalan vatandaşlara yapılacak yardımlar da belli olmaya devam ediyor.

 KİRA DESTEĞİ AÇIKLAMASI!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında olmuştur. 1 yıl içerisinde konutları inşa edeceğiz. 10''ar bin lira vereceğiz. İsteyen depremzedelere kira desteği de verilecek. Farklı kentlere gidenlerin kira bedelini karşılayacağız." dedi.

KİRA BEDELLERİ ÖDENEREK KONUTLARA YERLEŞTİRECEKLER

Erdoğan, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacağız. Bir yıl boyunca vatandaşlarımız buralarda kalabilecek. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de ücretsiz olarak taşıyacaktır, bunun talimatı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

HANE BAŞINA 15''ER BİN TL KİRA DESTEK KARARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasının devamında "Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15''er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara özellikle kira yardımını yapacağız" ifadelerini kullandı.

PEKİ KİRA YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza da kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız. 1 yıl itibariyle vatandaşlarım kalabilecek." dedi.

BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira desteği başvursunun nereden ve nasıl yapılacağına için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin son dakika detayları açıklandığında haberimize yer alacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar