Son araştırmadan ümit veren sonuç! Hafızaya iyi geldiği ortaya çıktı

Son araştırmadan ümit veren sonuç! Hafızaya iyi geldiği ortaya çıktı
Yapılan bir araştırmaya göre, genç farelerden alınan beyin omurilik sıvısının, yaşlı farelere aktarılarak, yaşlılardaki hafıza fonksiyonunu geliştirebileceğini ortaya koydu.

O HAYVANIN SIVISI HAFIZAYA İYİ GELİYOR...

Birleşik Krallık da çıkarılan Nature dergisindeki çalışmada, genç farelerin beyin omurilik sıvısındaki bir proteinin, beyin fonksiyonlarını koruyan hücreleri artırmaya yardımcı olabileceği belirlendi.

Dergideki araştırma ekibi, genç farelerdeki beyin omurilik sıvısını, doğrudan yaşlıların beynine aktardı. Bunun, yaşlı farelerde nöronların iletkenliğini artırdığı, böylece hatırlama sürecini geliştirdiği kaydedildi.

Dikenli fare koruma altında

AA’nın aktardığına göre, beyin omurilik sıvısının, normal beyin gelişimi için gerekli olan temel iyon ve besin maddelerinden oluşan bir karışım olduğunu aktaran araştırmacılar, bunun, beyin sağlığının bir göstergesi olduğuna işaret ediyor. Ancak memeliler yaşlandıkça, sıvının bileşeninde bazı değişiklikler oluyor ve bu değişiklik hafızayla ilgili hücreleri etkileyebiliyor.

ABD’nin Massachusetts eyaletinde Boston Çocuk Hastanesi’nden Nörobiyolog Maria Lehtinen, bu çalışmanın, temel bilim perspektifinde oldukça heyecan verici olduğunu ifade ederek, daha fazla çalışmanın yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar