Son anketten sürpriz sonuçlar! Hem AKP'ye hem de MHP'ye büyük şok

Son anketten sürpriz sonuçlar! Hem AKP'ye hem de MHP'ye büyük şok
Avrasya Araştırma'nın Başkanı Kemal Özkiraz Haziran ayı son anket sonuçlarını açıkladı. Açıklanan anket sonuçlarında dikkat çeken sonuçlar yer aldı. 

Kemal Özkiraz'ın açıkladığı son anket sonuçlarında İYİ Parti'de dikkat çeken yükseliş devam ederken, AKP ve MHP'de yaşanan oy kaybı devam ediyor.

Günboyu'nun haberine göre; Özkiraz, Avrasya Anket YouTube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayınla Haziran ayı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

"Bu Pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlara göre kararsızlar dağıtılmadan önce:

AKP: %25
CHP: %22,9
İYİ Parti: %12,8
HDP: %9,4
MHP: %6,0
DEVA: %3,8
Gelecek Partisi: %1,7
Saadet: %1,2
Kararsızlar: %14,9

anket1-022.jpg
"Bu Pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlara göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise:
AKP: %29,4
CHP: %26,9
İYİ Parti: %15,0
HDP: %11,1
MHP: %7,1
DEVA: %4,5
Gelecek: %2,0
Saadet: %1,4
Memleket Partisi: % 0,8
TİP: %0,8
DP: % 0,6
BBP: %0,1
YRP: %0,1
TKP: %0,1
VP: %0,1
olduğu görüldü.

an-2.jpg

Öte yandan anketi değerlendiren Avrasya Anket kurucusu Kemal Özkiraz İYİ Parti'nin oy oranı ile ilgili, "İYİ Parti Avrasya Araştırma'nın bir anketinde ilk kez yüzde 15 çıktı ama farkındaysanız son 4 ankette hep şunu söylüyorum: 'İlk defa bir anketimizde 13,5 çıktı', bir sonraki ankette 'İlk defa bir anketimizde 14 bandını geçti', bir sonraki anketimizde 'İlk defa 14,5'ları gördük' ve şimdi diyorum ki ilk defa 15'i gördük. Yani İYİ Parti'de yükseliş trendi hız kesmeden devam ediyor" görüşüne yer verdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar