Solana Foundation SEC’in iddiasına yanıt verdi

Solana Foundation SEC’in iddiasına yanıt verdi
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son dönemde kripto şirketleri üzerindeki baskısını artırmış ve bazı kripto para birimlerinin menkul kıymet olduğunu iddia etmişti. SEC’in bu iddiasının ardından Blockchain şirketi Solana’nın arkasında olan Solana Foundation cephesinden açıklama geldi.

Solana Foundation (Solana Vakfı), Solana’nın yerel kripto para birimi olan SOL’un menkul kıymet olarak tanımlanması hakkındaki Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun görüşünü reddediyor.

ABD’nin menkul kıymetler düzenleyici kurumu olan SEC, 5 Haziran’da, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’e karşı açılan öne çıkan davada SOL ve diğer 11 kripto para birimini menkul kıymet olarak nitelendirdi.

Solana Vakfı SEC’in SOL hakkındaki iddiasına karşı çıksa da Solana ağına yönetim sağlayan kâr amacı gütmeyen bu kuruluş, “ABD’deki birçok girişimcinin dijital varlık sektöründeki inşa çalışmalarına yasal netlik sağlamak için düzenleyicilerle yapıcı bir şekilde çalışmayı memnuniyetle karşıladığını” ifade ediyor. Son olarak Solana Vakfı’nın bu açıklaması öncesinde Polygon Labs cephesinden de benzer bir açıklama gelmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar