Söke‘de başıboş gezen küçükbaş hayvanlar toplatılıyor

Söke‘de başıboş gezen küçükbaş hayvanlar toplatılıyor
Söke Belediyesi, vatandaşların şikayeti üzerine ilçede başıboş gezen keçi ve koyunları mahalle aralarından toplatıyor.

Aydın Söke Belediyesi, vatandaşların şikayeti üzerine ilçede başıboş gezen keçi ve koyunları mahalle aralarından toplatıyor.

Söke Belediyesi, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı gerçekleştirdikleri ortaklaşa operasyonla mahalle aralarında başıboş gezen koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanları toplamaya başladı.

Kemalpaşa, Çeltikçi ve Savuca mahallesinde yapılan çalışma ile başıboş bırakılan keçi ve koyunlar ekiplerce toplanarak Söke Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na ait barınaklarda koruma altına alınarak sahiplerine cezai işlemler uygulandı.

Söke Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim İşlek konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Başkanımız Mustafa İberya Arıkan’ın başıboş gezen küçükbaş hayvanların toplanması ile ilgili talimatı üzerine çalışmaya başladık. Geçtiğimiz ay içerisinde 5 defa Kemalpaşa Mahalle’mizden başlayarak Çeltikçi ve Savuca mahallelerimizde bu uygulamayı gerçekleştirdik. Bunun öncesinde mahalle aralarında başıboş gezen koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanlarla ilgili hayvan sahiplerine tebligatlarımızı yaptık. Daha sonra belediyemiz zabıta ekipleri, Kaymakamlık başta olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile beraber ortak bir çalışma ile ilçemiz cadde ve sokaklarında başıboş dolaşan bu hayvanları tutanakla toplayarak daha önce belirlenen alanda koruma altına aldık. Bu işlemlerin sonucunda Söke Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nce kulak küpesi olmayan hayvanların küpelerinin takılması sağlanarak hayvan sahiplerine ilgili mevzuatlar gereği cezai işlemler uyguladık ve denetimlerimiz sürekli olarak devam edecektir.”

7f73cdec-01c7-40b0-8f97-e03600b52b16-w-002.jpeg

4d09c661-d1e9-466d-a8b1-e0cc87c58a0d-w-004.jpeg

ac71fa38-34d2-46e7-933f-1dc785ea08f3-w-002.jpeg

4d09c661-d1e9-466d-a8b1-e0cc87c58a0d-w-005.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar