Soğuklarda cilt kaşıntılarının sebebine dikkat

Soğuklarda cilt kaşıntılarının sebebine dikkat
Kayseri'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Acıbadem Kayseri Hastanesi'nden gelen bir uyarı, soğuk hava koşullarının cilt sağlığını etkileyebileceği konusunda dikkat çekiyor.

Hastanenin Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemal Özyurt, ciltte meydana gelen kaşıntıların, özellikle son zamanlarda sık görülen uyuzun habercisi olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Özyurt, kış aylarında deri kuruluğuna bağlı kaşıntıların sıkça görülebileceğini belirtti. Özellikle ellerde ve vücudun diğer bölgelerinde yaşanan kuruluk şikayetlerinin artabileceğine dikkat çeken Özyurt, "Soğuk hava koşulları deri kuruluğunu daha da artırabilir. Tedavi edilmezse ve nemlendiriciler kullanılmazsa, bu durum egzama hastalığına yol açabilir" dedi.

Ayrıca, Prof. Dr. Özyurt, kış aylarında yünlü ve kalın kıyafetlerin fazla giyilmesinin de egzamayı tetikleyebileceğine işaret etti. Bu tür durumlarda uygun nemlendiricilerin kullanılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, atopik dermatit vakalarında uygun vücut temizleyicileri kullanmanın ve keseleme gibi sert yöntemlerden kaçınmanın önemine değindi.

Kaşıntının önemli bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özyurt, geçmeyen kaşıntının yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekti. Uyuz salgınıyla ilgili olarak da bilgi veren Özyurt, geçmeyen kaşıntıların uyuz belirtisi olabileceğini ve erken teşhisin tedavi sürecini olumlu etkilediğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar