Soğuk hava Doğu Anadolu'yu etkisi altına aldı! Kentler adeta buz tuttu

Soğuk hava Doğu Anadolu'yu etkisi altına aldı! Kentler adeta buz tuttu
Erzurum, Ardahan, Ağrı, Kars ve Tunceli illerinde soğuk hava koşulları nedeniyle akarsuların donduğu, bina çatılarında buz sarkıtlarının oluştuğu görüldü.

Erzurum'da gece saatlerinde termometrelerin sıfırın altında 18 dereceyi göstermesiyle birlikte, bina ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluştu. Park halindeki araçların camları buzla kaplanırken, kent genelinde yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Cami bahçelerindeki şadırvanlar da buzla kaplandı.

2024-subat-aa-33591934.jpg

Ardahan'da ise gece sıcaklığının eksi 29 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiledi. Akarsu ve göllerin yüzeyinde buz tabakası oluştu. Besiciler, Çıldır Gölü'nün yüzeyindeki buzu kırarak hayvanlarının su ihtiyacını giderdi. Soğuktan etkilenen bir tilki, Ardahan-Çıldır kara yolunda yiyecek ararken görüntülendi. Ayrıca, kentte erken saatlerde dışarı çıkanların kaş ve kirpikleri buz tuttu.

2024-subat-aa-33591936.jpg

Ağrı'da gece sıcaklığının sıfırın altında 21 dereceye düşmesiyle araç camları buzla kaplandı. Nehir ve derelerin donduğu kentte, binaların çatılarında buz sarkıtları meydana geldi. Sürücüler, donan araçlarını çalıştırmakta zorlandıklarını ifade etti.

2024-subat-aa-33592062.jpg

Kars'ta ise termometreler gece sıfırın altında 21 dereceyi gösterdi. Kars Çayı'nın tamamı donarken, ağaçlar ve bitkilerde kırağı oluştu. Buzla kaplanan kaldırım ve yollarda belediye ekipleri tuzlama ve buz kırma çalışmalarına başladı. Sarıkamış ilçesinde bulunan Asboğa Gölü tamamen dondu, gölde karla kaplı güzel görüntüler ortaya çıktı.

2024-subat-aa-33592169.jpg

Tunceli'de ise soğuk hava nedeniyle ana cadde ve sokaklarda buzlanma meydana geldi. Ağaçlar kırağıyla kaplanırken, dereler ve şelaleler buzla kaplandı. Bazı vatandaşlar, kar ve soğuk nedeniyle yiyecek bulamayan serçeleri besledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar