Çabaladı ama olmadı! Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti

Çabaladı ama olmadı! Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti
UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında Fenerbahçe, Çekya temsilcisi Slavia Prag'a 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Fenerbahçe, 3-2''nin rövaşında Eden Arena''da Slavia Prag''a konuk oldu. Mücadeleyi ev sahibi ekip 3-2 galip tamamladı.

Slavia Prag''a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Ivan Schranz, 27. ve 63. dakikalarda Yira Collins Sor kaydetti. Fenerbahçe''nin golleri 39. dakikada Mert Hakan Yandaş ve 90. dakikada Berisha''dan geldi.

Bu sonucun ardından iki maçı da kaybeden sarı-lacivertliler, toplamda 6-4''lük skorla turnuvaya veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

90'' GOL! Fenerbahçe, Mergim Berisha ile skoru 3-2 yapıyor.

79'' Sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Arda Güler ortasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor ancak meşin yuvarlak savunmanın kontrolüne geçiyor.63'' GOL! Ev sahibi ekip Sor ile farkı yeniden 2''ye çıkarıyor.

53'' Yira Sor''un pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Ondrej Lingr bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

39'' GOL! Temsilcimiz Mert Hakan Yandaş ile farkı bire indiriyor!!! Sağ kanatta topla buluşan Bright Osayi-Samuel pasını ceza sahası sağ çaprazındaki arkadaşı Mert Hakan Yandaş''a gönderiyor. Mert Hakan topu ceza yayı sağ tarafına doğru sürerek sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.
 
38'' Ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Bright Osayi-Samuel pasını penaltı noktasının gerisindeki arkadaşı Dimitris Pelkas''a gönderiyor. Pelkas bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak savunmadan geri geliyor.
 
27'' GOL! Slavia Prag, Yira Sor ile farkı ikiye çıkartıyor... Hızlı gelişen atakta Ibrahim Traore''nin ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Yira Sor yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.
 
23'' Sol kanattan kullandığımız serbest vuruşta Jose Sosa ortasını uzak direğe doğru göndermek istiyor ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanından dışarı gidiyor.
 
19'' GOL! Slavia Prag, Ivan Schranz ile öne geçiyor... Srdjan Plavsic ceza sahası sağ çaprazının gerisinden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Tomas Holes meşin yuvarlağı son anda altıpas alanına doğru çeviriyor. Savunmamızın uzaklaştıramadığı top altıpas çizgisi gerisinde Ivan Schranz''ın önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.
 
12'' Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Jose Sosa ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafındaki çizgiye paralel olarak gidiyor ve ev sahibi takımın kontrolüne geçiyor.
 
2'' Sağ kanattan gelişen atakta Srdjan Plavsic son çizgiye inerek ortasını altıpas çizgisinin önüne doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu karşılamayı başarıyor.
 
1'' Mücadele İngiliz hakem Chris Kavanagh''ın düdüğüyle başladı.
 
Fenerbahçe''nin normal sürede turu geçmesi için en az iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Sarı-lacivertli ekibin maçı bir farklı skorla kazanması halinde uzatmalara gidilecek. Müsabakanın beraberlikle ya da Slavia Prag''ın lehine sonuçlanması durumunda ise Fenerbahçe organizasyona veda edecek.
 
İLK MAÇI DA SLAVIA KAZANMIŞTI
 
Fenerbahçe, Slavia Prag müsabakasıyla Avrupa kupalarında 240. kez sahne alacak. İki takım arasında İstanbul''da oynanan ilk karşılaşmayı Slavia Prag 3-2 kazandı. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 239 karşılaşmada 87 galibiyet, 51 beraberlik ve 101 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda 299 kez fileleri havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 351 gol gördü.
 
İLK 11''LER
 
Slavia Prag: Mandous; Bah, Ousou, Kacharaba, Dorley; Traore, Holes; Schranz, Plavsic, Olayinka, Sor
 
Fenerbahçe: Altay; Osayi-Samuel, Serdar, Tisserand, Szalai; Sosa, Mert Hakan; Valencia, Pelkas, Ferdi; Serdar

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar