Skoda Elroq'un %100 elektrikli otomobilinden ipucu görseli!

Skoda Elroq'un %100 elektrikli otomobilinden ipucu görseli!

Bu yılın son çeyreğinde duyurulacak olan yeni Skoda Elroq, markanın mevcut SUV modellerinden farklı bir tasarım diliyle dikkatleri üzerine toplayacak.

Skoda'nın yakında çıkacak elektrikli kompakt SUV'si Skoda Elroq, gelecekteki modellere yön verecek yeni Modern Solid tasarım dilini benimseyen ilk model olarak markanın öncüsü olmaya hazırlanıyor.

Volkswagen'in MEB platformu üzerine inşa edilen Elroq'un, Skoda'nın elektrikli kompakt SUV segmentine girişine öncülük etmesi bekleniyor. Skoda, 2026 yılı sonuna kadar Elroq'un liderliğinde beş yeni model tanıtmayı planlıyor.

Skoda'nın yeni tasarım dilinin odak noktası, geleneksel Skoda ızgarasının daha düz ve daha geniş bir görünüme sahip modern bir yorumu olan "Tech-Deck"i içeren ön kısımdır. Bölünmüş far tasarımı, üst kısım boyunca uzanan sürekli ışık imzasıyla yeni yüzü karakterize ediyor. Ortada Skoda logosunun yerini markanın kendisi alıyor.

skoda-elroq-1716365007052-1200x675-temp.jpg

Henüz görünür olmasa da Skoda'nın açıklamaları, Elroq'un güçlü görünümünü tamamlamak için matris LED farlara ve büyük tekerleklere sahip olacağını gösteriyor. Modelin yaklaşık 4500 mm uzunluğundaki Skoda'nın mevcut Karoq modeliyle benzer boyutlara sahip olması bekleniyor.

2024 sonbahar aylarında tanıtılması planlanan yeni Skoda Elroq ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.