Depremzede çocuklar cinsel istismarla gündeme gelen tarikata verildi!

Depremzede çocuklar cinsel istismarla gündeme gelen tarikata verildi!
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından depremzede çocuklara ilişkin skandal bir gerçek ortaya çıktı.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerde ailelerini, babalarını kaybeden çocuklara ilişkin skandal bir gerçek ortaya çıktı. Gaziantep’ten Sakarya’ya getirilen 9 çocuğun İsmailağa Cemaati''ne yakın Mekke Mescidi-Hanife Akın Kuran Kursu''na yatılı olarak verildiği ortaya çıktı.

HAFIZLIK EĞİTİMİ VERİLMEYE BAŞLANDI

DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ''ın haberine göre, Gaziantep''te babalarını kaybeden dokuz çocuk, anneleriyle birlikte Sakarya''ya getirildi. Bu çocuklar, anneleri olmadan Sakarya''nın Adapazarı ilçesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı''na ait bağlı Mekke Mescidi - Hanife Akın Kuran Kursu''na verildi. Burada barındırılan çocuklara aynı zamanda hafızlık eğitimi verildiği öğrenildi. Ancak görünürde Diyanet''e ait olan kursun, işletmesinin İsmailağa Cemaati''ne yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

“YEDİ TANESİ BURADA”

Adem adlı vakıf yöneticisi, bilgileri doğrulayarak "Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş bizi aradı, ''böyle böyle çocuklar var. Bunlara yer açar mısınız?'' dedi. Biz de çocukları aldık. Çocuklara deprem nedeniyle travma geçirdiği için psikolojik destek almış. Biz de bu çocukları bir nevi burada koruma altına aldık. Kursta kalıyorlar. Dokuz tane çocuk var burada. İki tanesi annelerinin yanına gitti. Yedi tanesi burada” dedi.

ÇOCUKLAR NEDEN ANNELERİNİN YANINDA KALMIYOR?

Çocukların Kur''an kursunda geçici olarak kalacağını savunan Adem adlı görevli, "Zannedersem Antep''e dönecek bu çocuklar" dedi. "Çocuklar neden annelerinin yanında kalmıyor?" sorusuna Adem adlı tarikat üyesi, "Annelerinin yanında yer olmadığı için bize gönderildiler" yanıtını verdi. Deprem 15-20 kişiyle bölgesine gittiklerini belirten Adem, burada yemek dahil birçok hizmet verdiklerini söyledi.

“MAHMUT USTAOSMANOĞLU''NUN MÜRİDİYİM”

Vakıf yöneticisi, "Mahmut Ustaosmanoğlu''nun müridiyim" diyerek "Kurs binası bize ait. Bu çocukları, kalacak yerleri olmadığı için Sakarya Müftüsü bize yönlendirdi. Biz de çocukları koruma altına aldık. Eğitimini Diyanet ile biz veriyoruz" dedi. İl Müftüsü Hasan Başiş ise kursun Diyanet''in kontrolünde olduğunu, eğitimini kendilerinin verdiğini ancak kursun yemek ve temizlik işlemlerini bu vakfın yürüttüğünü kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar